7 прости правила, за да запази косата красива и здрав

Всеки ден косата ни е засегната от всякакви негативи фактори. Различни бои за коса, стайлинг, всички грешни и збраните продукти за коса само влошават ситуацията. понякога Вече изглежда, че ситуацията ще спаси само една кратка прическа момче. Но в повечето случаи това не е така. Просто започнете следвайте простите правила за грижа за косата и ситуацията може незабавно да се промени към по-добро.

1. Времето

7 прости правила, за да запази косата красива и здрав

На първо място, това е нещо, на което въобще не можем да влияем. Времето. Няма значение дали е слънчево навън или студено. Слънчеви лъчи вятър, студ – всичко това засяга косата ни не е най-добрият начин. За да направите това, има прости правила като: в ветровито време опитайте събирайте косата, носете шапки или качулки на студено, и възможност да покриете главата си през лятото с кърпи или шапки. също използвайте средства за защита на косата си ултравиолетови лъчи.

2. Вода

7 прости правила, за да запази косата красива и здрав

Опитайте се да миете косата си възможно най-малко. С течение на времето тенденцията към съдържание на мазнини може да се регулира и измиване подстригване до 2 – 3 пъти седмично. В никакъв случай не може измийте косата си с гореща вода. Горещата вода влияе неблагоприятно на структурата коса. По-добре е да правите това с хладка вода. В крайни случаи изплакнете косата със студена вода след измиване.

3. Съвети за подстригване

7 прости правила, за да запази косата красива и здрав

Опитайте се да посетите салон за красота всеки месец. Spa-charivna.com.ua, за да намали 1 см коса. трябва трезво прецени състоянието на косата. Съветите могат да бъдат отрязани и веднъж три месеца, ако състоянието на косата позволява. Ако косата е суха и повреден по цялата дължина, не можете да съжалявате за дължината – трябва да намалите 10 – 15 см. Така че, възможно е косата да се възстанови много по-бързо.

4. Шампоани и балсами

7 прости правила, за да запази косата красива и здрав

В идеалния случай трябва да използвате естествени шампоани, но не винаги поради различни причини те са на разположение. В такива случаи трябва да се опитаме вземете шампоан според вида на косата си. И не забравяйте да използвате всеки път, когато миете косата си балсам балсам. Когато е възможно да се държи на косата малко повече от това, което е посочено на опаковката.

5. Термична обработка

7 прости правила, за да запази косата красива и здрав

Не изсушавайте косата си! Най-добрият вариант така че косата да се изсуши по естествен начин. Не използвайте горещо къдрене и гладене. Опитайте се да замените с по-благоприятни начини. къдрене на коса, като например къдреци за коса – лепкави или къдрици за коса-бумеранги. Ако има нужда от горещ стайлинг или изсушаване чрез издухване, Необходимо е да се постави термично защитно оборудване върху косата.

6. Гребен и аксесоари за коса

7 прости правила, за да запази косата красива и здрав

Използвайте дървени гребени, по-добър масаж с гребен дървени четина. Или гребен с естествени четина. мога добавете няколко капки етерично масло в гребен. Тя ще придаде блясък на косата и ще я направи ронлива, както и бонус ще бъде приятната миризма на етерично масло. Абсолютно не разресвайте косата си мокра.

Използвайте меки ленти за коса и пластмасови заколки, което най-малко ще нарани косата.

7. Масла

7 прости правила, за да запази косата красива и здрав

Овлажнявайте косата. Маслото може да бъде всяко: от масло от репей до зехтин. Изборът зависи от личността предпочитания. Просто нанесете маслото в продължение на 1 – 2 часа преди измиване. върховете до средата на дължината на косата. Съвети за коса като Обикновено няма достатъчно мощност, така че те ще абсорбират всичко необходимо полезни вещества от масла.

Първоначално може да изглежда спазването на тези правила трудно, но след кратко време правилата влизат навик Правилната грижа ще осигури красива и здрава коса. Просто започнете.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: