А нти-стареене и тонизиращ масаж на лицето домашни условия: внедряване на технологии и видове

Редовно и правилно се извършва масаж на лицето у дома. условия – залог на младостта и цъфтежа тип кожа. извършване подмладяващи и тонизиращи функции, това ви позволява да забавите скоростта процесите на стареене, избягвайте бръчките, запазвайте мускулите на лицето годни и красиви. И това е само 10 минути на ден.

Съдържание:

 • Ефективността на домашния масаж на лицето
 • Масаж на лицето: индикации и противопоказания
 • Съвети за масаж на лицето
 • Видове масаж на лицето

Масажът днес играе важна роля в живота на съвременния човек. Особено място в тази ниша заема масажът на лицето, който всеки самоуважаващата се жена трябва да може да прави самостоятелно домашни условия. Това са рефлексни и механични техники ефекти върху кожата под формата на натиск, триене, вибрации или ръчно, или с помощта на специални устройства.

Масажните масла се използват активно за подобряване на цялостния ефект. Тази процедура ви позволява да държите лицето младо за дълго време: то изглажда бръчките, има лифтинг ефект, не позволява мускули на лицето.

Ако се научите как да извършвате домашен масаж на лицето и направете го редовно, старостта ще престане да плаши Вие като нещо неизбежно: просто отлагате пристигането си.

Необходим масаж на лицето

Ефективността на домашния масаж на лицето

Ако правилно и редовно извършва домашен масаж индивиди (всеки от многото му видове), резултатите могат ще забележи не само в огледалото. Ще се почувствате като цяло тялото се трансформира след манипулирането на пръстите ви. то се събужда, е изпълнен с енергия – има общо възстановяване, защото всички системи на тялото са взаимосвързани. Ако говорите специфично за кожата на лицето, с течение на времето можете да разчитате много реални, не преувеличени и много ефективни резултати:

 • под влиянието на пръстите, кръвта под кожата започва да циркулира по-бързо в техните капиляри, което води до много обмен процесите на клетъчно ниво са много по-интензивни, отколкото преди: съответно, тъканите получават хранителни вещества и повече кислород – колагенови влакна, еластин произвеждат няколко пъти по-бързо – кожата става невероятно еластична, еластична, копринена на допир – бръчки изгладени;
 • мускулната тъкан става по-силна – отслабването на кожните гънки изчезва (включително брили), птоза (пропуск) на клепачите;
 • няма да има следа от оток;
 • масажът на лицето придава на кожата тонус, енергия за целия ден;
 • постепенно се подобрява работата на капилярите изчезват различни видове зачервяване, петна, акне обриви – тези кожни ефекти, които са причинени твърде много близко разположение на съдовете към повърхността на кожата;
 • контурите на лицето ще станат по-проследени, ясни, без ефект хлабава кожа;
 • правилния масаж на лицето релаксира уморен за деня кожата, облекчава стреса;
 • стяга лицевите мускули след редовните масажни процедури да се противопоставят на влиянието на времето и външните обстоятелства: имитират бръчките ще бъдат много по-малко, а сега можете да се усмихвате и без притеснявам се от факта, че една усмивка ще ви добави няколко нови гънки.

Между другото, за една усмивка! Ако изведнъж се е случило че липсва един зъб в усмивката си – не бъдете обезкуражени. Особено за такива случаи излезе протезната бабочка. Какво е това и с какво се яде, можете да видите тук: //www.dr-lopatin.ru/services/orthopedics/protezy/protez-babochka/

Това е само малка част от процесите, които протичат в кожата. масаж на лице у дома. Той може да учи всеки жена.

Сега има много видео уроци по тази тема. намерите обичайните инструкции стъпка по стъпка, написани на достъпни и разбираеми език.

Ако има желание да се промени външно, дайте на кожата си е изправен пред вечната младост и красота без салонни кардинални техники, Масажът е един от най-сигурните начини за постигане на тази цел, когато няма противопоказания.

Упражнения за лицето

Масаж на лицето: индикации и противопоказания

Кой се препоръчва да се масажира лицето у дома без страх? Има редица индикации, които трябва да бъдат придържайте се към тези, които са решили да преобразят външния си вид по този начин:

 • възраст и бръчки по лицето;
 • птоза (отпусната кожа);
 • замъглено, размито очертание на лицето;
 • втора брадичка;
 • Бърни;
 • нездравословен тен;
 • подуване;
 • умора, напрежение на лицевите мускули;
 • загуба на еластичност на кожата.

Всички тези проблеми са лесно и бързо решени масаж на лицето: трябва да са известни и противопоказания всеки, за да не навреди на собственото си тяло. Не може да се задържи тази процедура при наличие на такива заболявания и състояния като:

 • силни възпалителни процеси, многобройни акне, язви, голяма част от акне;
 • Херпесът също е противопоказание за домашен масаж, тъй като съществува риск от разпространение на инфекцията и по този начин се влошава хода на заболяването;
 • мнозина питат дали е възможно да се направи масаж на лицето у дома, когато хемофилия: според експерти този случай трябва да се вярва изключително за специалист, тъй като всеки масаж е първи всичко, въздействието върху кръвоносната система и всяка от нейните заболявания може да предизвика непредвидени странични ефекти;
 • открити наранявания и рани: изчакайте, докато се излекуват и можете свободно извършване на масаж;
 • брадавиците също са по-добре да се премахнат първо, за да не ги наранят небрежно, рязко движение;
 • с големи рождени белези, вицовете обикновено са лоши, защото ако докоснете по време на масаж, необратими процеси могат да започнат в кожата: много често външна травма на мол завършва с рак на кожата.

Само ако се наблюдават противопоказания, може да се направи масаж на лицето дават удоволствие и имат желания ефект. В противен случай, можете да навредите на собственото си тяло, така че да имате нужда професионално лечение, помощ от лекари. За да предотвратите това, трябва да правите всичко правилно, в съответствие с правилата и препоръки, дадени от експерти в тази област.

Съвети за масаж на лицето

Общата техника за масаж на лицето е приложима за всички типове: основен правилата за изпълнение са непроменени. Ако ги овладеете, можете почти професионално направете себе си всеки масаж на лице – тайландски, японски, лимфен дренаж и др. Правила за изпълнение са прости, те няма да изискват никакви специфични умения от вас. Като се имат предвид всички нюанси, процедурата ще бъде лесна и приятна, не доставя специални проблеми и не отнема много време.

  1. Препоръчва се непосредствено преди масаж два пъти седмично. направете горещ билкови компреси за лицето. за направете това отвара от всякакви лечебни билки (лайка аптека, например, или Hypericum), накиснете в нея трислойна марля с прорези за очите и носа, поставете го върху лицето за 15 минути трябва да бъде толкова горещо, колкото кожата ви може да се справи. Избягвайте изгаряния. Може да замени билкова компресираща пара тава. Тези процедури задълбочено загряват мускулите. човек.
  2. Косата не трябва да се намесва, да се подлага постоянно под пръстите: това може да причини увреждане на тънка и чувствителна кожа. Така че по-добре поставете ги под кърпа или шапка с плътна еластична лента.

 1. Изплакнете обилно с ръце преди масаж. антибактериален сапун, почистете мръсотията под ноктите си не случайно заразяват инфекцията. Съответно, дами с дълго ноктите да се направи масаж на лицето сами не се препоръчва: можете лесен за надраскване.
 2. Използвайте специално масло за масаж лица, които ще повишат ефективността на процедурата. моля внимание на факта, че тялото масаж крем и същото лекарство за лицето – две различни неща. Не забравяйте да разгледате това при покупка масло или сметана. Не забравяйте да ги тествате предварително китката, за да се избегнат алергични реакции.
 3. Има някои масажни линии, според посока, която се движи под лимфата на кожата: тя е за тях и се нуждае изпълнява всички движения по време на масаж на лицето. Това е ключов момент техниката на изпълнение на тази процедура. Ако го игнорирате и да извърши всички манипулации случайно, ефектът може да бъде обърнат: кожата ще се свие, ще се разтегне, ще образува нови, изкуствено предизвика бръчки. Всяка масажна схема включва движение. стриктно по масажните линии, които преминават по следното направления:
  1. – от централната точка на брадичката до ушите;
  2. – от централната точка под долната устна до лобове ухо;
  3. – от централната точка, разположена над горната устна, до центъра на храмовете;
  4. – от ъглите на устните до средните точки на ушите;
  5. – от централната точка на челото, която се намира над мост на носа, към центровете на храмовете, които трябва да са върху един линии с вежди;
  6. – на долния клепач: от външните ъгли към вътрешен;
  7. – на горния клепач: от вътрешните ъгли към външно.
 4. Когато в процеса на извършване на масаж има преход от един участък на лице към друг, имате нужда от пръсти леко натискайте всеки път на уискито: в тях центрове, които управляват всички процеси на обмен, в клетките на кожата.
 5. Масажните движения не трябва да бъдат остри: направете всичко както може да бъде по-нежна и внимателна, особено когато е изложена на чувствителна, незащитена кожа около очите.
 6. Много хора питат колко често се прави масаж. Лица: за всеки вид има своя собствена схема. Ако това е така превантивна, най-простата процедура, можете да я изпълните ежедневно в продължение на 10 дни в продължение на 10 минути и след това прекъсване и възобновяване на курса отново след 7-10 дни.

Ако следвате тези препоръки, ще направите домашен масаж за лице и шията, която ще направите сами, ще ви позволи визуално възстановете възрастта на пет години и дайте усещане свежест.

Много е важно да го произвеждаме редовно, а иначе от хаотичното Изпълнените процедури за ефектите изобщо не могат да се чакат.

Влияние върху мускулите на лицето трябва постоянно, така че те усети този тон и не се отпусна. Това се отнася за всякакъв вид масаж, какъвто и да е от тях.

Правила за използване на масаж

Видове масаж на лицето

Затова някои видове масаж имат различни цели много е важно коя от тях да изберете. Някои са насочени само за подмладяване, други се борят само с бръчки, третият се занимава със затягане на втората брадичка и т.н. Следователно Силно се препоръчва първоначално да се изследва всеки вид масаж да научат основната му функция и едва след това да овладеят техниката нейното прилагане. Към днешна дата можете да изберете:

 • масаж срещу бръчки и възраст, и имитират: можете да изберете система от манипулации, която ще бъде работа само с назолабиални гънки, или само с вертикални бръчки по челото или само с краката на лъча в ъглите око;
 • Jacquette pinch масажът е много добър за затягане увиснали лицеви области: изтръпване на различни сили може да повлияе върху много дълбоки подкожни пластове;
 • Шиацу – японски масаж на лицето, който е да действа в определени точки, разположени на скули, долна челюст, очни кухини, между веждите, крила на носа: за За да извършите този масаж, трябва да знаете тези точки и да можете да ги опипате;
 • Днес има много вариации на японския масаж, които просто могат да бъдат наречени пунктирани, те са само незначително се различават от оригинала;
 • японски Асахи масаж на лицето, което е различно силно изразено подмладяващо действие, но изисква сръчност точното спазване на всичките му правила;
 • за тях се препоръчва лимфодренажен масаж страда от неправилен метаболизъм и затлъстяване това;
 • Танака – японски масаж за моделиране резултатите от които често се сравняват с ефективността на пластмасата хирургия: може да се използва за даване на красиви форми не само контура на лицето, но и всяка част от него.

Знаейки как да правилно масажират лицето у дома, без привличайки специалисти, можете да го вземете, ако е необходимо изпълнение на системата.

Редовно подмладяване на лицето с масаж – залог за вечна младост и гаранция за млада красота.

Много жени, които мечтаят за това, харчат всичките си пари драстични мерки, които не винаги са ефективни. А В края на краищата всичко това може да се постигне чрез собствени усилия, без привличане на финанси – с прост, но много ефективен масаж на лицето.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: