Домашни ексфолианти за лице – правила за приложение и готварски

а

Най- секи, който се опитва редовно и ефективно да се грижи за кожата си. лица, запознати с процедурата за ексфолиране, която е сред простите обикновените хора са по-известни като пилинг. В козметологията, тя Днес е много популярна и търсена, защото характеризира с висока полезност и отлично чрез ефективност.

Съдържание:

 • Функции на домашен пилинг за лице
 • Противопоказания
 • Правила за домашен скраб
 • Рецепти за домашен пилинг

Всеки, който се опитва редовно и ефективно да се грижи за кожата си. лица, запознати с процедурата за ексфолиране, която е сред простите обикновените хора са по-известни като пилинг. В козметологията, тя Днес е много популярна и търсена, защото характеризира с висока полезност и отлично чрез ефективност. Пилингът е отстраняването на повърхностните обвивката, възбудена и смущаваща порите на дишането. Резултатът е блестяща кожа на здравето и красотата, освободена от мъртвите клетки, замърсяване и мазни задръствания. Подкожна микроциркулация възстановен, тена се подобрява, храненето на клетките става по-пълна. Отстранете всички „люспи“ от повърхността на епидермиса помага на домашния скраб, който е лесен за приготвяне и действа почти моментално.

Домашни ексфолианти за лице

Функции на домашен пилинг за лицето

Доказана ефикасност на пречистването на домашните средства потвърдени от качеството на техните съставки. Основният компонент винаги е продукт с висок, средна или мека абразивност, т.е. твърдост. Малки частици с остри ръбове, “пътуващи” по кожата, се придържат отломки от нея повърхност, влачейки го. Колкото по – твърди са тези зърна дълбоко в порите, те проникват, благодарение на заточването им. обаче толкова по-голям е рискът от увреждане на кожата. Като част от ексфолианти могат да се използват абразивни частици продукти:

 • Черупки (ядки, яйца);
 • Директно самите ядки (най-полезни са орехите и бадеми);
 • Кости (грозде, праскови);
 • Зърно (овесено брашно, елда, кафе);
 • Плодове (използвани със семена и семена);
 • Сол (готвене и море);
 • захар;
 • Сода за печене.

Сол, захар, сода може да се използва в чист вид. Всички останали препоръчани преди това мелене в кафемелачка. Благодарение на тези домашно приготвени съставки лицевите ексфолианти имат висока способност за почистване и изпълнява много други ползи за кожата функции:

Сол, захар, сода може да се използва в чист вид. Всички останали препоръчани преди това мелене в кафемелачка Благодарение на тези домашно приготвени съставки лицевите ексфолианти имат висока способност за почистване и изпълнява много други ползи за кожата функции:

Сол, захар, сода може да се използва в чист вид. Всички останали препоръчани преди това мелене в кафемелачка. Благодарение на тези домашно приготвени съставки лицевите ексфолианти имат висока способност за почистване и изпълнява много други ползи за кожата функции:

 • Дълбоко, цялостно, висококачествено и ефективно почистване запушени с прах, мръсотия, мехури и мъртви клетки след това;
 • Добро хранене, хидратация и подмладяване на различни типове кожа, като част от домашните ексфолианти са богати храни аминокиселини, витамини, микроелементи, органични киселини и други полезни, биологично активни вещества;
 • при лагането на скраб към кожата всеки път се придружава от светлина масаж, който също допринася за тази козметика процедура: кръвообращението се подобрява, тенът става свеж и здрави, кожата придобива твърдост и еластичност, постепенно решен е проблемът с втората брадичка и брили;
 • Свободният достъп на кислород до клетките активира много метаболитни, мастни, въглехидратни, липидни процеси върху клетъчната ниво, което води до състояние дори на най-проблематичната кожа значително подобрени;
 • Кръвни съсиреци и плаки, които се образуват в кръвоносните съдове разтваря се под действието на активните компоненти на кожата;
 • Някои ефективни ексфолианти, направени от 100% натурални, пресни, домашно приготвени продукти, благодарение на високата пропускливост на клетъчните мембрани (този индикатор е във всички t могат да отстраняват такива вредни вещества като токсини.

Редовна употреба на домашни ексфолианти за пилинг лица ви позволява цялостно решаване на различни проблеми, свързани с на кожата.

Можете да се насладите на техния ефект, ако следвате определен препоръки и да се придържат към противопоказания за употреба толкова полезна козметика. Те помагат да се избегне нежелани странични ефекти и горчиво разочарование.

Резултатите от масаж на лицето

Научете за използването на козметични масла за лицето и техните експозиция на кожата //beautiface.net/uhod/za-kozhey/kosmeticheskie-masla-dlya-lica.html

Правилен и редовен масаж на лицето у дома ще помогне забавят процеса на стареене и избягват появата на бръчки по лицето.

Противопоказания

Скрабът е един от най-агресивните домашни средства Вашето действие. Частиците могат да наранят офертата, чувствителна, тънка кожа, дразнещ ефект микротрещини, отворени рани, огнища на възпаление. За да предотвратите това се случи, трябва да се съобразят с противопоказания за използването на ексфолианти в домашни условия.

 1. За чувствителна, тънка, деликатна кожа се препоръчват ексфолианти. меко действие (например овесена каша или утайка от кафе). ако дори и след тях има усещане за дискомфорт, силно парещо усещане и изтръпването, процедурите за почистване трябва да бъдат ограничени само до лосиони и тоници.
 2. Ето защо скрабът е многокомпонентен в състава си често причиняват всякакви алергични реакции, ако Преди това сместа не е била тествана върху кожата на китката. При наличието на алергии трябва да идентифицира компоненти, които го провокират външен вид и го изключват от състава на почистващи ексфолианти.
 3. Kuperoz – едно от най-очевидните и безспорни противопоказания за почистване на лице с домашни ексфолианти. Причината е нарушена хиподермична циркулация, твърде близо съдове към повърхността на кожата. Под действието на травматични частици на кожата съдова чупливост може да се увеличи, силна и нездравословна зачервяване на кожата на лицето, образуване на съдови звездички ще се увеличи.
 4. С отворен, все още не излекуван до края на увреждане на лицето ексфолианти могат да причинят възпаление, така че трябва да изчакате затягане на този вид рани, белези, микротрещини.
 5. По същия начин, с възпаления от акне и акне. Ако огнищата са много обширни и се усложняват от образуването на гной, техните първо трябва да лекувате, а след това да използвате ексфолианти.

При спазване на тези противопоказания, страничните ефекти от Използването на домашен пилинг за почистване на лицето е изключено. В в противен случай ще се наложи сериозно увреждане на кожата продължително лечение.

Нанасяне на лицеви ексфолианти

Правила за домашен скраб

За да увеличите ефективността на домашния пилинг да могат компетентно да използват скраба за внимателно и високо качество почистване на лицето.

Стъпка 1. Избор на рецепта

Този етап е един от най-важните моменти оттогава от избраната рецепта ще зависи резултатът от пречистването на кожата. Може да се наложи да опитате повече от един състав преди единственото лекарство, което е полезно, ще бъде намерено ще повлияе на състоянието на кожата и ще се грижи за нея редовно.

 1. Внимателно проучете състава на търкане: трябва присъстват твърди частици.
 2. Обърнете внимание дали рецептата не е посочена. продукти, които някога са ви причинявали алергия.
 3. Помислете, че домашният търкане изисква редовност, така че всички съставки в неговия състав трябва да бъдат на разположение по всяко време.
 4. Изберете продукт според вида на кожата и според проблем, който допълнително искате да решите: в качеството Рецептата трябва да посочва за коя кожа препоръчително.

След като селектирането бъде спряно по някоя рецепта, идва време за действие.

Етап 2. Подготовка

 1. Забранено е да експериментирате с рецепти: не можете да ги променяте продукти и дози. Точно спазване на инструкциите за всеки отделен състав ще гарантира ефективността и безопасността на дома пилинг. В противен случай няма да има кой да бъде обвиняван за негатив резултати и странични ефекти.
 2. Ако имате възможност да купувате, не съхранявайте и дома си (или. T най-малко продуктите на фермата, използвайте ги: това е много пъти ще повиши ефективността на лицевите ексфолианти. Става въпрос за млечни продукти продукти и яйца.
 3. За мазна кожа ще са необходими обезмаслени млечни продукти нормална – средно мастна, за суха и чувствителна – висока.
 4. Парна кожа с парна баня за билките се определя индивидуално: за чувствителна кожа – не повече от 5 минути, за нормален – 10. Това ще позволи на порите да се отворят активните вещества могат да проникнат по-дълбоко и да осигурят максимален почистващ ефект.

Етап 3. Пилинг за готвене

 1. Ако кожата е чувствителна или суха, абразивните частици са по-добри. смилайте до състояние на брашно. Това ще намали техния ефект и ще намали риска. нараняване. За мазна кожа, миксер и кафемелачка е по-добре да се включат или да ги поставят в такъв режим на абразив частиците са запазили своята твърда форма.
 2. Не се страхувайте от бучки в храсталака: ще го направите Разтрийте кожата, като по този начин подобрите почистващите свойства на продукта. Това не е маска или крем, така че не е необходимо да внасяте състава течно състояние, в противен случай процедурата ще се провали.
 3. Приготвеният скраб се нанася върху китката (вътрешната страна), където тънката кожа незабавно ще реагира на наличието на алерген Сърцевина, дразнене, зачервяване, изтръпване – от такъв скраб е по-добре във времето откажете и опитайте друга рецепта.
 4. Използвайте скраб наведнъж, не го оставяйте отново използване: ще загуби полезните си свойства.

Етап 4. Приложение

 1. Нанесете пилинг на лицето си с кръгообразно плавно движение, опитвайки се повторете линиите за масаж. Не докосвайте областта около очите. Втрийте сместа в кожата внимателно, така че твърдите частици да не се влагат я нарани Не забравяйте да третирате шията и деколтето.
 2. Масаж на кожата може да бъде във временен радиус от 3-5 минути.
 3. Измийте скраб с филтрирана вода или билкова отвара от помещението температура.
 4. Избършете лицето си с кърпа (особено твърда) след това не се препоръчва пилинг: просто леко нанесете мека кожа кърпа.

Етап 5. Финал

 1. След търкане е много ефективно да се използват различни маски, по-добре се абсорбира в почистена кожа.
 2. След маските можете да нанесете ежедневната си кожа сметана.
 3. За мазна кожа пилинг процедура може да бъде повторете 2 пъти седмично. За нормална и проблемна кожа, това индикаторът пада до 1 път седмично. От чувствителна кожа такъв стрес е необходимо да се предпазват и използват ексфолианти не повече от 1% пъти в 10 дни.
 4. На всеки 10 процедури се препоръчва да се промени състава на скраба.

Правилата за използване на домашни ексфолианти за лице са прости, но са необходими. Следвайте тази инструкция и клетките на кожата ще актуализирани много по-бързо, те ще получат нов, свеж дъх.

Рецепти за домашни ексфолианти за лице

Рецепти за домашен пилинг

Има много рецепти за скраб за лице: някой ще го направи кафе, за някой спасение ще бъде зрънце или ядки. Изберете, гответе, опитайте и се насладете на резултатите.

 • кафе

Една чаена лъжичка пресен (ако е възможно, домашно приготвена) заквасена сметана разбърква се с две супени лъжици смляно кафе (за мазна, нормална и проблемна кожа) или утайка от кафе, които остават след сутрешна закуска (за суха, чувствителна кожа). кафе Скрабът е успешен, благодарение на неговата гъвкавост. то ще освежи всеки тип кожа.

 • зрънце

Една супена лъжица плодове от касис се превръщат в картофено пюре, а не снемане на кожата. Смесва се с същото количество пшенично брашно. Най-висок клас, разбъркайте добре. Добавете една чаена лъжичка сметана и нарязани орехи. Подходящ за комбиниране тип кожа.

 • плодове

Обелете ябълката от семената и обелете, превърнете се в картофено пюре. Разбъркайте неговата (непълна супена лъжица) със същото количество банан пюре. Медът се загрява и се смесва в общата смес в количество от едно чаена лъжичка. Добавете една супена лъжица овесена каша и сметана. Скрабът е полезен за почистване на чувствителната кожа.

 • лоза

Една чаена лъжичка натрошени гроздови семена се смесва с една супена лъжица гроздова каша. Добавете топъл мед и бананово пюре на една чаена лъжичка. Разредете сместа в трапезарията Лъжица заквасена сметана или сметана.

 • ягода

2–3 средно големи шейкъри, с които се месят, разбърква се супена лъжица мляко на прах, добавете 3 капки естери от лайка и Мандарин.

 • кокос

Една супена лъжица нарязан кокосов пулп се смесва с един чаена лъжичка захар, разреден със супена лъжица заквасена сметана.

 • сол

Една супена лъжица сол или готварска сол се разрежда същото количество заквасена сметана или сметана.

Редовната употреба на домашни ексфолианти позволява на кожата да цъфти. младост и красота, защото тя получава способността да свободно дишайте и функционирайте напълно.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: