Как да обработваме дисекция на вежди след това няма белег: преглед на всички техники

Не се паникьосвайте, ако сте имали нарязана вежда: ние Ще ви кажем какво да правите в такава ситуация, така че по-късно белегът Не помрачавайте лицето си. Научете как да осигурите първа медицинска помощ помощ, какви лекарства за лечение на раната, какво народни средства може да използва.

Съдържание:

 • Тежест на веждите
 • Плитка дисекция на вежди
 • Дълбока дисекция
 • Правилата се грижат за разрязана вежда
 • лекарства
 • Народни средства
 • Ефектите от дисекцията на веждите

За съжаление, дисекцията на веждите не е само получена боксьори на ринга. Никой не е застрахован срещу такава вреда. По случайност но доста трудно можете да ударите навсякъде: при почистване апартамент, на улицата в леда, с рязко спиране на транспорта. Особено неприятно е за жените да получават такива рани, защото по лицето може да има белег, който ще развали вида остатъка от живота си. Дълги ресни и укриване на фундамент – временни и ненадеждни мерки. но това може да се избегне ако първа помощ в този случай ще бъде предоставена компетентно и своевременно.

Дисекция на вежди

Тежест на веждите

Първо трябва да определите малка дисекция на вежди получени или дълбоки. Това ще ви позволи да работите по-нататък последователност от действия. Тежестта на вредата може да бъде оценена без дори да има медицинска степен. Ако няма болкови шок, това може да направи жертвата сама, като прегледа раната и я анализира общото състояние на следните критерии.

 1. Обемът на кръвта тече. Ако тече в поток без спиране, това е дълбока дисекция. С малко тя Най- ремето се успокоява и може просто да изтече малка струйка.
 2. Дълбочината на раната. На свободните ръбове на кожата може определи колко е срязано челото. Понякога в рана след това неговото измиване е видима кост.
 3. Степента на болка. Въпреки факта, че прагът на болката е различен, трябва обективно да оцени състоянието раненият човек. Ако той плаче трудно, той не може да устои на болката, бледа или почти припадък, не забравяйте да се обадите на лекар. Когато е плитко болката от дисекцията е поносима и не причинява непоносимо страдание.

От тези данни ще зависи пряко от първата помощ за дисекция на веждата, която може да бъде засегната. При нараняване сериозна, дълбока и кръвта не спира, от което се нуждаете незабавно се обадете на лекар. Ако видиш, че малко кръв, но раната е малка, е необходимо да се избягва инфекция и последващо образуване на белег. Научете се как да го направите.

Любопитен факт. Има хора, които не са способни чувствам болката. Това е много рядко заболяване, което засяга хора по целия свят.

Последици от дисекция на вежди

Ако имате болка в челото, тогава преди. какво да започнете лечение, имате нужда намери причината.

Голяма гама от цветове на веждите е добра. Но как изберете правилния? За ответами и советами сюда >>. Ние сме ще ви помогне да изберете най-доброто.

Плитка дисекция на вежди

Ако сте сигурни, че сте получили леко изрязване на вежди, Домашно лечение е възможно, без да се обадите на лекар. Можете да лекувате раната сами, но ще бъде много по-добре по-удобно, ако го прави някой от вашите близки. правилно медицинската помощ ще намали болката, ще спре кървене, допълнително ще допринесе за бързото зарастване на рани и предотвратяване образуването на белег.

 1. Този, който ще лекува раната, трябва или да се измие обилно. ръцете с антибактериален сапун и ги третират с медицински алкохол, или носете стерилни ръкавици.
 2. Раната се третира с дезинфектант. По-добър пероксид Няма средство за водород. В същото време трябва да запомните, че трябва да го излеете. върху самата рана, без страх от нищо. Но йод и зелено са предназначени само за обработка на ръбовете на раната. Не ги капвайте при никакви обстоятелства. вътре в самия разрез. Това ще предизвика изгаряния и нагряване.
 3. Спрете кръвта.
 4. Внимателно свържете ръбовете на разрезите с пръстите си.
 5. Нанесете двойна бактерицидна мазилка върху раната или модерна филмообразуващ състав, който може да бъде закупен в аптеката. Той притежава антибактериален и заздравителен ефект.
 6. За да се избегне образуването на хематоми могат да бъдат прикрепени към разчленени лед

Ако знаете какво да правите, когато срязвате веждите си, не изпадайте в паника осигуряват първа помощ, съгласно тази инструкция ще избегне много усложнения и неприятни последствия. Но ако въпреки всичките ви усилия да спрете кръвта, и състоянието на жертвата се влошава (бледнее, оплаква се от силен болка, отслабване и т.н.), трябва да се обадите на лекар, дори и да се намали вежди, според вас, плитки.

Това е интересно. Нарича се водороден пероксид също така и кислородната вода, тъй като нейният състав е възможно най-близо до вода, но обогатена с допълнителен кислороден атом.

Плитка и дълбока дисекция на вежди

Дълбоко дисекция на вежди

Ако има признаци на дълбока дисекция на вежди, първо се обадете на лекар и след това извършете самите действия са описани за първа помощ с плитка рана. трябва имайте предвид, че шевовете се прилагат най-добре в рамките на 24 часа след това дисекция. С по-късно искане за квалифициране медицинските грижи вече има необратими процеси в тъканите, които завършват с инфекция на раната или образование груб шрам. Не трябва да се страхувате от шевове – това е елементарно. операция, която рядко завършва с усложнения.

 1. Обикновено анестезията не се извършва с тази операция, а с Ако желаете, пациентът може да бъде инжектиран с упойка наркотици.
 2. Обработката на ръбовете с алкохолен разтвор позволява обезмасляване кожата и да се избегне по-нататъшна инфекция.
 3. Ръбовете за рязане се събират заедно.
 4. Зашива. Броят им зависи от размера на раната.
 5. Третиране с дезинфекционни разтвори.
 6. На 7-10 ден шевовете се отстраняват.

В допълнение, модерната хирургия често използва метода Ултразвуково заваряване с дисекция на вежди. Тя ви позволява да получите трайно лепило, което впоследствие не се развива в белег. Това обаче е възможно само в специализирани, добре оборудвани клиники. И с този вид нараняване най-вероятно ще се окажете в нея близо до спешното отделение, линейката или Червения кръст.

Чудеса на съвременната медицина. метод ултразвуковото заваряване е добро за дисекция на веждите не само защото което впоследствие не позволява образуването на белег. скорошен Проучванията показват, че ултразвукът спира кръвта по-бързо от всички известни хемостатични агенти.

Как да се грижим за отрязана вежда

Правилата се грижат за разрязана вежда

Мнозина се интересуват от степента на дисекция на веждите. Правилната грижа за рани (конци) ще позволи на тъканите бързо и бързо възстановяване на качеството и избягване на неприятни последствия. Рехабилитационният период е около 2 седмици, по време на които трябва да спазвате следните препоръки.

 1. Сменяйте бактерицидния гипс всеки ден.
 2. Не намокряйте раната.
 3. Не търкайте това място, дори ако е много сърбящо. И това е неизбежно, когато започва лечебният процес. Не се намесвайте за него
 4. През седмицата след дисекцията наблюдавайте изражението на лицето и Придвижете веждите си колкото е възможно по-малко и набръчквайте челото си, не присвивайте и не примигвайте отвори широко очите.
 5. Използвайте лекарства за лечение на рани.

Тези съвети за грижа за разделяне на вежда трябва да се следват. независимо дали шевовете са зашити или не. Ако лекарят е дал повече всякакви допълнителни препоръки или назначено зарастване на рани препарати, е необходимо да ги спазвате стриктно. Въпреки това с употребата на лекарства трябва да бъде изключително внимателна и внимателен.

Медицинска образователна програма. В случай на дисекция вежди не купуват голяма рана мазилка в аптека. Той не е Съдържа върху марлевата подложка не активно вещество. И тук В бактерицидното тя обикновено е напоена с брилянтно зелено разтвор, нитрофурално, хлорамфеникол, сребро и други заздравяване на рани и дезинфектанти.

Подготовка за първа помощ

лекарства

Лечението с врязване на веждите включва две стъпки: лечение рани веднага след получаването му (по време на първата дни) и по-нататъшното й изцеление. Всеки от тях предполага употребата на специални лекарства.

Незабавно манипулиране

 1. Антисептици: водороден пероксид, стрептоцид, Йод и неговите производни (Йодоформ, Бетадин, Йодонат, Йокс, Йодонол), малко зелено, разтвор на калиев перманганат, фурацилин, алкохол или водка, Vagothyl.
 2. Хемостатични лекарства за местни приложения: хемостатична гъба, тромбин, фибринов филм.
 3. Филмообразуващи състави, които също се наричат медицински лепила. Това BF-2, решение номер 6, номер 88. Но най-доброто от всички установено BF-6.
 4. Олазол е аерозол със сложен състав.
 5. Синтетичните цианоакрилатни лепила нямат няма вредни ефекти върху тялото, тъй като те бързо се подлагат на хидролиза и незабавно се разтварят в тъкан. В Понастоящем те се препоръчват за лечение на дисекции, размерът им е не повече от 1×3 см. Те надеждно фиксират кожата и запечатате раната.

Последващо третиране на раната

 1. Мехлем Левомекол.
 2. Маз Контрактубекс.
 3. Балсам Караваева.
 4. Shilajit.
 5. Мехлем (пяна) пантенол.
 6. Вишневски мехлем.
 7. Маз Солкосерил.
 8. Маз Dermateks.
 9. Универсално средство Eplan.

Основната цел на първия етап от лечението е да се спре кръвта и капанът. режещи ръбове по веждите. След това вече трябва да работите други задачи: предотвратяване на инфекция и насърчаване по-бързо възстановяване на тъканите.

Раната се стяга, благодарение на ресурсите на тялото, които той насочва изцелението си. В този сложен процес имунни, циркулаторни, ендокринни, ензимни системи. Ускорете Може да бъде, ако приемате витамини С, В6 и В12. Алтернативата е витаминно-минерален комплекс с тяхното съдържание. Тя ще стане отлична подкрепа за имунитет и значително намаляване на вероятността усложнения с дълбока дисекция.

И, разбира се, не можете да игнорирате народните средства препоръчва за лечение на това увреждане.

Допълнителна информация. Вишневски мехлем нарича се обща кралица на мехлеми, а в аптеката се продава наречен “балсамов ланимин”. Съставът на чудото лекарството включва катран, рициново масло и ксероформ (Дезинфектант).

Лечение на разрязана вежда

Народни средства

Както казват опитни боксьори, има метод, след който веждите изобщо не оставят белег нямаше дълбока дисекция. Вероятно обаче, за да се свържете с него струва само ако не може да се направи нищо друго.

 1. Раната се промива с водороден пероксид.
 2. Мазът за заздравяване на рани.
 3. Разбийте прясно пилешко яйце, отделено от вътрешната страна черупки.
 4. Поставете ръбовете на раната заедно и залепете тази лента върху залепващата страна. на дисекция.
 5. След половин час трябва да изсъхне, но по това време ръбовете на раната трябва да се свежда до не се отклонява. Това може да се направи пръстите или ги фиксирайте с мазилка.
 6. На всеки 8 часа дисекцията трябва да се обработи отново. водороден пероксид, отлепете стария филм и лепилото през седмицата.

Измийте нарязани може да бъде инфузия на невен или коприва, която имат лечебен и дезинфектиращ ефект. При нараняване получени в природата или в домашни условия, когато няма нищо Не, живовлякът и алое ще се поберат. Единственото нещо, което ви е необходимо ще измие предварително. Ако правите всичко правилно, можете избягвайте неприятни последствия и усложнения.

С света – на нишка. Още в средата на 20-ти век, Америка е патентована сензационно откритие: оказа се, че черупките на яйца от пиле са мощни защитни филтри което запазва бактериите и ги убива. В САЩ от нея отдавна приготвят лечебни рани и дезинфекцираща паста.

Последствия от дисекция

Ефектите от дисекцията на веждите

Така че след изрязване на веждата няма усложнения, трябва своевременно и правилно да се справят с него. За съжаление не е така винаги се прави. Сред неприятните последици след това наранявания включват следното:

 1. Промяна в цвета на кожата.
 2. След отрязването веждите могат да останат белези които могат много да развалят външния вид и да служат причината за всички видове комплекси. Те могат да бъдат различни видим с Levomekol, Kontraktubex, Karavayev балсам, мумия.
 3. Оток на очите. Прилагане на няколко към него веднъж на ден чаена чанта, можете да облекчите това условие е временно.
 4. Подгответе се да спрете да растете на мястото на дисекция. образуват се косми и плешиви петна.
 5. Ако остане бум след рязане на веждата, Това е естествената реакция на тялото към увреждане: кръвен съсирек кожата просто не намери изход. Но тя не трябва да бъде болна и така повече – причинете треска или сърбеж. Следователно кога всички тумори и тюлени на мястото на самия разрез Правилно е да потърсите помощ от лекар.
 6. Натрупване на кожата поради неправилно боравене раните и инфекциите са едно от най-опасните последствия дисекция на вежди, която ще изисква антибиотично лечение.
 7. По-лошо, само увреждане на зрителния нерв с неправилно или късно лечение. Това води до нарушаване или дори до загуба изглед.

Ако по време на инцидента сте срязали вежди, не го правете струва паниката. Трябва да се опитате да си подарите първите помогнете, обадете се на някого или в екстремни случаи се обадете на лекар. Навременен и компетентен отговор – гаранция за изцеление ще мине бързо и никакви белези няма да нарушат по-късно красиво лице.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: