Коса по време на бременност: най-полезна препоръки за грижи

а

Косата на някой по време на бременност се трансформира и изглежда просто красива, както винаги. Някой не може да избяга интензивни падения и изтъняване на нишки. Как да го разбера това се случва с косата, отговорна за всяка жена период? Научете повече за грижите за тях точно сега.

Бременността е уникално време в живота на всяка жена, когато тя напълно не разпознава собственото си тяло поради случващото се с него метаморфози. Една хормонална вълна влияе на работата на практика всички органи, без да оставят настрана и косата. Да бъдеш особен тест за всичко, което се случва вътре в тялото, те чувствителни към всяка промяна.

В повечето случаи косата по време на бременност преобразени по най-магически начин: те стават гъсти, обемни, по-силни и удебелени. Въпреки това, има противоположни ситуации, в които те остават цели нишки гребен, в банята и на възглавниците. Как да разберем това с тях става? Как да им помогнем? За правилата за грижа за косата Бременността дава съвети на опитни трихолози и фризьори.

Грижа за косата по време на бременност

Търсите стилни дрехи за бременни жени? Виж тук: //monamoon.com.ua/

Необходима грижа за косата по време на бременност

Грижа за косата по време на бременност е необходима за всички бъдещи майки. И тези, които нямат очевидна причина за това тревожност и онези, чиито нишки все още страдат от вълна хормони. Компетентният подход към този въпрос може не само подобрява състоянието на косата, но също така го фиксира, предотвратявайки сериозни нарушения след раждане.

Бъдещите майки трябва да знаят, че след раждането на бебето количеството на хормоните в тялото ще падне рязко, което често води до това до пълната загуба на направления цели парчета.

И с малко бебе на ръце няма да има време тичам до фризьорски и козметични салони. Ето защо, предоставяне къдрите дължими грижи в периода бременност, се грижите за красотата си в бъдещето.

 1. Домашни маски. Веднъж седмично прекарайте половин час, за да насите корените на косата си кислород, минерали и витамини в необходимото за тях сума. Можете да направите това с помощта на козметични маски, домашно приготвени от обикновена храна (мед, кефир, яйца, плодове), козметични, зеленчукови и от съществено значение масла, отвари и настойки от билки. Предварително тествайте ги наличието на алергени за кожата ви. Рецепти в мрежата могат да бъдат намерени много, така че се наслаждавайте и се наслаждавайте резултати. Редовната употреба на домашно приготвени маски за коса да ги предпази от по-нататъшни проблеми след раждането, когато те Ще бъде много трудно.
 2. Измиване на главата Ако искате 100% за да предпазите тялото си от проникване на химикали, променете на Тези 9 месеца съхраняват шампоан у дома. Днес няма проблем намери рецепта за висококачествен, ефективен домашен шампоан за яйца или сода за хляб. Главата се препоръчва да се измие със стайна вода. температурата е или леко топла, но не трябва да е студена или горещо.
 3. Изплакването. По време на бременността за свежест и тонус можете да изплаквате косата си поне всеки ден без шампоан, балсами и балсами. Можете да го направите слаб разтвор на зелен или черен чай, ябълков оцет, лимон сок. Друга опция за изплакване е подобряването на билките състояние на къдрици и значително укрепване на корените, предупреждение в по-нататъшната им загуба. За тези процедури ще ви трябва запасите от лечебни билки като коприва, бреза, мента, подбел, хедър, корените на аерума и репей, лайка, дъбова кора, пияни конуси – отвари и настойки от този лекарствен суровини ще бъде полезна за косата по време на бременност.
 4. Прически. Въпреки факта, че времето за носене на бебе остава желанието да се поддържа добре поддържан вид, ще трябва да преосмислим тези прически, които може да сте направили преди. Сега не можете да тъкат тесни плитки, използвайте над стягащи еластични ленти и фиби. За дадения период времевите ключалки трябва да осигурят максимална свобода.
 5. Street. Обичаше да се парадира преди шапки в студа? Предпочитано е да се отвори с целия свят и с лъчите на парещото слънце техните зашеметяващи къдрици? Ако все още искате спаси чар, сега трябва да носят шапка, когато всеки изход към улицата, като по този начин защитава нишките от ултравиолетова радиация и ниски температури.
 6. Термични устройства. Да модерно Изключително трудно е за жената да се справи без стил на косата днес, кърлинг къдрици, извиващи се, изправяне на палавите къдрици utjuzhkom. Въпреки това, по време на бременност не е допустимо твърде често прибегнете до изброените термични устройства – само в най-екстремни случай.
 7. Масаж. За подобряване на подкожното кръвообращението по главата, като по този начин се осигурява прилив на кислород и хранителни вещества към корените на косата преди лягане кратък (3-4 минути) самомасаж на главата. Не съм сигурен в собствените си сили – помолете ги да направят някой близък до вас.
 8. Ресането. За да активирате специалистите препоръчват внимателно да се разресва притока на кръв към скалпа коса по време на бременност 4-5 пъти на ден. С този гребен по-добре да избирате от естествени материали.

Ако следвате тези прости съвети, косата по време на бременност не е така ще ви създаде неприятности, освобождавайки време за по-важни събития. Можете да се насладите на тяхната цъфтяща държава, но в същото време чувствително да следите най-малките промени: броят им се е увеличил нишки, които са изпаднали, има ли повече пърхот, са започнали да се разделят съветите.

Всяка метаморфоза с коса през този период е сигнал, че в Има някои промени в тялото, които трябва да знаете и Вашият лекуващ лекар.

Тези, които не са доволни от състоянието на своите къдрици в периода бременност, трябва да прекарват повече време в грижа за тях и кога трябва да потърсите помощ от специалист. Особено всички бъдещите майки се тревожат дали да прибегнат фризьорски процедури по време на бременност.

Разрешени и забранени процедури

Възможно ли е да режете и боядисвате косата по време на бременност – това са въпроси, които повечето бъдещи майки искат, не искат Бъдете в крак с модата и винаги изглеждайте красиво. Неясни отговори може да се намери в мрежата за това, така че остава само да се надяваме за предпазливостта на повечето жени, за които през този период На първо място е безопасността и здравето на бебето и едва след това това е техният собствен вид.

Оцветяване на косата по време на на бременността

Оцветяването на нишките през този период, като пермето, нежелана поради простата причина, че предлагат експозиция върху кожата на главата с химически разтвори. Кръвта им влизаше измерено в микрони, но въпреки това може да е достатъчно разрушителната сила на някои от активните вещества. Помнете това че кръвта, която тече в тялото ви, подхранва бебето утроба. Кой знае какво ще се случи, ако той яде само това пагубно микрона по време на образуването на тялото ви? Допустимо ли е боя за коса по време на бременност, жената сама решава, но все пак си струва да се вслуша в мнението на експертите. По време на този период е позволено да се рисува само на следните случаи:

 • в задоволително състояние на косата;
 • ако бременността продължава без патологии;
 • ако няма сериозни здравословни проблеми за бременна жена (особено при кръвоносни и ендокринни заболявания нарушения);
 • в рамките на II триместър;
 • под ръководството на майстор, който е информиран за това бременност на клиента;
 • ако боята е избрана възможно най-естествена и щадяща действащи върху скалпа и корените на косата;
 • ако това е първото и последно оцветяване на косата по време на бременността (т.е. за тази процедура, препоръчват експерти се прилагат само веднъж за тези 9 месеца).

Ако поне една от точките ви кара да се съмнявате, не го правете жертваш здравето на собственото си дете заради красотата си. Изчакайте този труден период и след това решете въпроса с цвят Вашите къдрици, но докато носите малко чудо в себе си, не го правете Струва си да го поставим в опасност, колкото и да е минимална Това беше.

Подстригване по време на бременност

Но за намаляване на косата по време на бременност е позволено, защото че няма вреда за здравето на бъдещата майка, все още не е родена бебето тази процедура не причинява. Защо се появи съмнение? Възможно ли е или не да се подстригва през периода на раждане? сроден това е с популярни вярвания, които датират от древни времена миналото, когато царуваше тъмно суеверие.

Те казаха, че ако отрежете косата си по време на бременност, раждането ще бъде неуспешно, или здравето на жената ще се влоши, или ще го направи загуба на любим човек. В дните, когато се родиха тези знамения, хората не знаеха как да обяснят много неща в живота си – това е такива вярвания са родени. Днес бъдещите майки дори не си струват мисля за това.

Подстригване по време на бременност науката е напълно безопасна процедура, така че ако Наистина искам да направя това, да сменя изображението, да подрязвам съветите, не заслужава да се слушат баби и приятелки – не се колебайте да отидете фризьорски салон. Ако обаче има някакви съмнения в дълбините душите, ако сте суеверни, не се раздувайте: освободете това ситуация, не намалявайте собственото си спокойствие. Винаги Ще имате време да направите това след доставката.

Преди да отидете на фризьорка, бременна жена трябва да мисля сто пъти: ще процедурата, която тя ще се възползват, ще навреди на малкото й бебе, още не имах време да се роди. Ако по време на процедурата на косата и кожата главата е изложена на химически разтвори, те са по-добри все още отказвам. Ако това е обичайният стил или прическа – нищо не ви пречи да поставите косата си в ред.

Не забравяйте да предупредите господаря си интересна позиция: тя ще предпази бременността от непредвидени ситуации.

Ако научите всички тези уроци за грижа за косата в това период, тяхното състояние само ще ви хареса.

За състоянието на косата по време на бременност

Състояние на косата по време на бременност

Както е отбелязано по-горе, общото състояние на косата, когато Носенето на бебе може да е различно. В повечето случаи под въздействието на увеличен брой хормони те претърпяват приятна метаморфоза в тялото, които не могат да угодят на жените:

 • косата расте по-бързо и по-обилно по време на бременност, отколкото по-рано, под въздействието на голямо количество естроген тялото;
 • процесът на отпадане е спрян;
 • стават по-дебели, по-дебели;
 • прическа придобива допълнителен обем;
 • къдриците започват да блестят;
 • при някои жени промените са толкова силни, че къдрава или къдрава коса може да се изправи.

Въпреки това, същата причина (хормонален скок в тялото) може да има обратен ефект който е далеч от щастлива бъдеща майка:

 • започва интензивно косопад по време на бременност;
 • пърхотът става много повече;
 • съветите започват да се разделят по-силно;
 • нишките губят блясъка си, стават скучни и безжизнен;
 • променя работата на подкожните жлези, които започват произвеждат повече или по-малко мазнини: тя може да бъде мазна коса правят сухи и обратно.

В каквото и състояние да остане косата ви по време на бременност, те изискват специални, допълнителни грижи след това, след раждането, не ги събирайте върху падналите възглавници парченца. Те не са лесни за оцеляване на хормоналните колебания се появяват в организма преди и след раждането на бебето.

За да им помогнете, трябва да се грижите за тях дори и в тези моменти, когато изглежда, че всичко е в ред с тях. Това е въображаемо спокойствие и Удоволствието от лукса и плътността на къдриците може да стане след това раждащи катастрофални последици. Не позволявайте това сега.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: