Мед за козметични цели

Цели се пишат за полезните свойства на меда и неговите производни трактати. От векове хората са използвали това вкусно изцеление напитка, за да се излекува тялото и да се подобри благосъстоянието. Разбира се, медът се използва и за козметични цели. широко.

Медните маски и кремовете са подходящи за почти всички типове кожа, но най-вече отслабена, дехидратирана кожа. Медът омекотява, перфектно овлажнява кожата, прави я гладка, еластична и кадифена. След процедурите с мед фините бръчки са подравнени, кожата придобива блясък и е здрава нещо като.

Мед за козметични цели

За полезните свойства на меда и неговите производни

Медът съдържа огромно количество от всички видове витамини и вещества, които са абсолютно необходими за човешкото здраве. то способни да подобрят притока на кръв към кожната тъкан и следователно да се нормализират метаболитни процеси и хранене на кожата. Освен това медът има омекотяващи, дезинфекциращи свойства.

Освен мед се използват и други пчелни продукти – прополис, восък, пчелно млечице и цветен прашец. Например, прополисът напълно лекува рани и е малък увреждане на кожата. Но за малки рани и порязвания това означава отговарят на най-добрия начин.

Пчелен восък – отличен емулгатор, който днес използва се в почти всички козметични продукти. Много популярна парафинова парафинова обвивка у дома добавяне на витамини и полезни елементи.

Също така, восъкът се използва за отстраняване на излишната телесна коса. и лице. Пчелното млечице се използва като един от компонентите козметични емулсии, благодарение на които се тонизира секрецията мастните жлези и метаболизма на кожата.

Мед за козметични цели

Мед в козметичната индустрия

Миризмата на мед често се използва за създаване на изискан парфюмни аромати с фини цветови нюанси, предназначени за истински гастрономи. Този сладък, лек аромат се използва както в женски, и в мъжката парфюмерия.

Медът е част от повечето козметични продукти – овлажняващи маски, кремове, балсами за устни и лице, шампоани, душ гелове. В допълнение, масажът с мед е много популярен днес. – отличен лек за целулита и “портокалова кора”. Съвременните учени са потвърдили, че медът е в състояние да намали нивото тревожност, както и подобряване на паметта.

Експертите съветват използването на инструменти, базирани на мед борба с ринит и хипертония, също се провеждат изследвания, които доказват противораковите свойства на меда.

Всичко това обяснява огромната популярност на козметиката на базата на мед и неговите производни, защото е отличен и доста достъпен начин да поддържате тялото си здраво.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: