Осветляване на косата у дома няколко тона: рецепти маски за брюнетки и блондинки

За да не нараниш къдриците, да се превърнеш в блондинка, използвайте освежаващи маски за коса: те са много лесни за приготвяне у дома. Те са много ефективни, всички съставки Налични рецепти са много. Има маски за осветяване на тъмна коса и специални маски за блондинки.

Съдържание:

 • Народни средства за изсветляване на косата
 • Правилата за осветление за домашна коса
 • Осветителни маски за коса: рецепти

Без значение колко смешни истории се разказват за блондинките, фактът остава същото: те са очарователни и изгонват тълпите от мъже. Това е просто природата не всички са руса очарователни жени, за които мечтаят много тъмнокоси красавици опитвам се на този съблазнителен, светъл, въздушен образ. Някой купува водороден пероксид или друго средство за блондиране. Някои отиват фризьорски салон, където се използват едни и същи каустични средства професионално, брюнетки се превръщат в блондинки. Вярно е, че а в друг случай, косата става суха, крехка, с течение на времето пожълтяват или стават червени, губят оригиналния си блясък и чар. И само най-мъдрите красавици знаят, че е по-безопасно, по-полезно и много по-ефективни в този случай са осветителните маски за коса, която лесно и бързо може да се направи вкъщи условия.

Средства за осветяване на косата

Народни средства за изсветляване на косата

Някои активни вещества се съдържат в най-често срещаните продукти, могат химически да реагират с пигменти за коса, които отговарят за техния цвят. И eumelanin (кафяв пигмент, доминиран от брюнетки) и феомеланин (жълт пигмент, който много руса) под действието на тези вещества губят цвят. Резултатът – тъмната коса става по-светла, руса придобиват по-красив нюанс, губят жълтенето и червеникавите нишки. Тези активни вещества се намират в редица от най-често срещаните продукти. всички ние знаем. С тяхна помощ става възможно домашно осветление за коса – безопасно, приятно и доста ефективен. Това е:

 • подправки: канела и джинджифил;
 • мед;
 • лимон;
 • напитки: кефир и зелен чай;
 • билки: лайка, лопен, корен от ревен;
 • глицерол;
 • лук.

Този списък трябва едновременно да ви уважава и да се пази. Неговите предимства са, че тези продукти са познати и достъпни както за всички, така и за всички са естествени. Но има един значителен недостатък: народни средства за изсветляване косата е много агресивна и активна, често причинява дразнене на скалпа и алергични реакции, понякога образуващи се нежелана сянка на косата – и това не са всички странични ефекти тази процедура. Това не означава, че имате нужда от едно и също. отивам за водороден пероксид: не, просто трябва да се съобразят правила за използване на осветителни маски, изготвени въз основа на такива съставки. Това ще е достатъчно процедурата вървеше добре и ви хареса резултати.

Продукти за изсветляване на косата

Правилата за осветление за домашна коса

Негативни отзиви за домашно осветление на косата средствата напускат тези, които не успяват да използват правилно чудо маска рецепти. Има прости правила които правят този процес възможно най-удобен, полезни и ефективни. Ако ги игнорирате, можете и косата се развалят, а желания резултат не се постига. Затова трябва имайте търпение и правите всичко методично и последователно е вярно.

ЕТАП НА ПОДГОТОВКА ЗА КОСА ЗА ОСВЕТЛЕНИЕ (1–2 СЕДМИЦА)

 1. Най-трудната процедура за домашно осветяване на косата ще бъде за страстни брюнетки и ярки кафяви жени, защото ще бъде много трудно да се унищожи техния устойчив евмеланин. Следователно те не са Струва си да се наложат големи надежди на този метод. след Първо изясняване блондинки те няма да бъдат точни. Ако само редовно (но не отнесени) да правят маски и постоянно да се изплакват избистрящи коса бульони и разтвори, едва тогава се получи променете оригиналния цвят на няколко тона, получавате нов нюанс. Процесът ще бъде достатъчно дълъг и ще изисква търпение тъмнокоси дами – и първо трябва да го знаете, така че по-късно се оплакват от безполезността на маската.
 2. Ако имате твърди, непослушни къдрици, преди процедурата за почистване на дома, първо направете 4-5 омекване маски (от яйца или козметично масло), купи за тях специален шампоан. Това ще направи по-светлите нишки по-късно. по-ефективни. Твърди, сгъстена коса не може да позволи активни вещества навътре, а ефектите върху пигментацията – не ще бъде.
 3. Тъй като канела, джинджифил, лимон, лук са доста агресивни компоненти за козметични маски, които могат да се влошат състояние на болна, повредена, разкъсана, крехка коса, по-добре да ги излекуваш със същите маски (Витамин, мед, яйце, билки и др.).
 4. След пермиране или избелване с водороден пероксид, изсветляване на амоняк и други синтетични химически компоненти косата маски се препоръчва не по-рано от седмица по-късно след такива процедури.
 5. Специално лечение ще изисква сива коса. коса. Без значение колко агресивен е блясъкът маска съставки, сиви нишки те не могат да боядисват, както в те нямат пигмент, няма да имат нищо за влияние. Следователно техните първо трябва да се лекува със специално оцветяване крем боя за сива коса (професионални серии, следователно трябва да търсите в съответните магазини) от Schwarzkopf.

ГОТВЕНЕ НА МАСКАТА (20 МИНУТИ)

 1. Препоръчително е да биете всички компоненти на осветителните маски. миксер или блендер за довеждане на масата до желаната консистенция без буци, които са много силно изтъркани след това.
 2. За да не бъдат разочаровани в резултата, варени светлинният агент първоначално се прилага върху отделен тънка нишка. След изплакване и изсушаване ще се вижда разликата в нюансите и можете да решите дали сте доволни от ефекта тази конкретна маска.
 3. Всяка маска ще трябва да провери за наличие на алергени за вас. Една жена може да пие кафето си с канела през целия си живот, но Канелената маска може да причини ужасни алергии. Следователно не никога не пренебрегвайте този необходим етап от процедурата за изясняване Коса. За това трябва да намажете кожата с приготвената смес. от вътрешната страна на китката: тя реагира незабавно вещества, враждебни към тялото.
 4. Измийте главата си преди тази процедура: мазен филм ще предпази нишките и скалпа от твърде агресивност излагане на съставките. Но трябва да овлажните косата е необходимо.

ПРИЛАГАНЕ НА СЪСТАВА НА КОСА (ОТ 15 МИНУТИ ДО 1. T часа)

 1. Не разтривайте оцветяващи съединения в скалпа. за да се избегне дразнене. Тънък слой, равномерно, с Разпределете сместа по цялата дължина на нишките.
 2. За да увеличите ефекта на изсветляване, уверете се, че сте осигурили маска. топлинно проследяване. Това се прави с помощта обичайната целофанова опаковка (нарязана по шева и вратовръзка във формата шалове). Винаги носете топъл плот. шал, шал или увийте главата си с кърпа за баня.
 3. Тъмнокосите красавици, които изсветляват, трябва да издържат на главата възможно най-дълго, но не повече от час. Блондинки, които премахват жълтеникавост, понякога са достатъчно 15 минути.

ЗАКЛЮЧИТЕЛЕН ЕТАП НА ОСВЕТЯВАНЕ НА ДОМА

 1. Тъй като избелващи състави на такива маски рядко съдържат мастни козметични масла, те се измиват бързо и лесно. Можете – с с помощта на успокояващ шампоан и билкови Балсам-балсам. Изплакнете косата си по-добре в зелено разтвор на чай или лимон: те ще фиксират осветлението ефект.
 2. Климатикът ще ви бъде от полза.
 3. Но е по-добре да не използвате сешоар след това подобна процедура. Косата не само трябва да се изсуши Ще бъде чудесно, ако ги поставите под ярките лъчи на лятното слънце: ултравиолетовите не само ще изсушават избелени нишки, но и ще им дадат ярък блясък и естествен блясък – косата след такава суха ще изглежда просто прекрасно.
 4. В рамките на една седмица след домашно осветяване на косата забранени разходки в хлорирани басейни вода, която може да даде на къдриците грозно зеленикав оттенък.
 5. Дори ако резултатите от домашното изясняване дойдоха до вас не се увличайте с тази процедура: веднъж седмично брюнетки ще бъдат достатъчни, блондинки – още по-рядко (на всеки две седмици). Но ако редовно правите осветление маски, косата ще всеки път, когато става по-ярка и ярка, всеки път, когато променя вашата сянка.
 6. Не забравяйте да фиксирате резултатите, получени от специални маски за руса коса.

Това е начинът, по който трябва да се изяснят косата у дома. всяка от съставките, изброени по-горе.

Максималното спазване на тези препоръки ще позволи да се постигне желаният резултат и се насладете на нов нюанс на косата – повече светла, наситена, светла и ефирна.

Сега ще бъдете още една стъпка по-близо до всемогъщата армия от блондинки. Много е важно да не загубите избора на рецептата. В края на краищата, на някого къдриците от канела, например, не могат да осигурят никакви въздействието, а за някой ще бъде естественият изчистител номер 1. Ще трябва да търсим вашата съставка.

Как да осветляваме косата у дома

Искате да знаете всички тайни на грижата за косата с помощта на съществени масла? Тогда Вам сюда>>

И за важни препоръки за грижата за мазна коса тук: //beautiface.net/uhod/za-volosami/uxod-za-zhirnymi-volosami.html

Осветителни маски за коса: рецепти

Процесът на домашно осветление е много индивидуален, тъй като пигментацията на косата е абсолютно различна за всеки. Като феомеланин и eumelanins ще реагират на една или друга активна съставка, към краят остава загадка. Ето защо, след като се опита една рецепта за изясняване и не са доволни от неговите резултати, не се отчайвайте и продължавайте да търсите вашето лекарство. За щастие, изборът на рецепти Осветляващи маски – има къде да се скитат.

 • Избистряне на канела

Мед (две супени лъжици.) И зехтин (два затопляйте до топло състояние на различна вода вани и ги смесете. Добавете към тях две супени лъжици. прах канела и редовен балсам за коса.

 • Мед за осветяване на косата

Мед (две супени лъжици.) И кокосово масло (една супена лъжица.) нагрява се до топло състояние в различни водни бани и се смесва тях. Добавете към тях две супени лъжици. бананово пюре.

 • Лимоново осветление

Смесете лимоновия сок (250 мл) с балсам за коса (100 мл). мл). Внимателно разбъркайте сместа с миксер, оставете го за минути 15, след което се прилага само.

 • Осветление за кефир

Смесете естествения пресен кефир (100 мл), бренди (две супени лъжици легло.), балсам за коса (едно легло за чай), жълтък, лимонов сок (две консервни кутии).

 • Осветлението на косата от лайка

Сушени цветя от лайка (25 g) се изсипват с вряла вода (250 ml), оставят се в продължение на половин час. Добавете топъл мед (три супени лъжици) и лимонов сок (две супени лъжици).

 • Осветяване на тъмна коса с ревен (рецепта за брюнетки)

Смесете лимонов сок (200 мл), отвара от лайка (400 мл), отвара от корен от ревен (400 ml), добавете ябълков оцет (една кутия за чай), топъл мед (50 ml), водка (50 ml).

 • Изсветляване на лук (рецепта за блондинки)

Blender смесва лимонов сок (две супени лъжици.) Apple оцет (една чаена ложа.), предварително загрят мед (два супени лъжици.), пресен лук сок (две супени лъжици.), капково малко масло от палисандрово дърво (капки 5).

Тук са най-популярните и популярни начини. домашно осветление на косата, което според многобройни отзиви, почти винаги дава положителен резултат. Всъщност рецепти Осветляващи маски са много повече: търсене, експеримент, насладете се на ефекта. Не забравяйте за минута, че всичко това Средствата се дават на жената от самата майка природа, което означава, че те максимално безопасно, щадящо околната среда, 100% естествено, в за разлика от всички изгорени амоняк и водороден пероксид.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: