Процедури в кабината за премахване на бенки вежди: предимства и недостатъци

Когато грим и епилация постоянно бенки по веждите? Планирате ли да го премахнете? Най- този случай разберете защо го имате. се появи там, определи типа му и заключи дали можеш да се отървете от една от салонните техники без вреда за здравето. И не забравяйте да вземете под внимание възможните усложнения.

C ъдържание:

 • Причините за рождените белези
 • Видове бенки в веждите
 • ох пасността от къртици по веждите
 • Салон за отстраняване на бенки
 • Усложнения след отстраняване на бенки на вежди

Какво ще стане, ако лицето е украсено с мол върху веждите? Понякога Изглежда много хубаво, някой смята такава марка за знак необичайна съдба. Но на практика всичко се оказва много по-прозаичен, защото коригира формата на веждата с такава Козметичната функция е много трудна. Съществува риск от увреждане на невус. (т.нар. рождени петна в медицината), което е изпълнено с усложнения здраве. Изправени пред такъв проблем, повечето хора търсят различни начини за отстраняването им. Възможно ли е без неприятности последствията? Първо, опитайте се да разберете какво е стартирало появата на тази неоплазма на челото ви.

Защо рождените петна се появяват на веждите

Причините за рождените белези на веждите

В 80% от случаите къртиците се появяват на тялото до 10-12 години. механизъм външността им е много проста. Твърде се синтезира в клетките на кожата голямо количество пигмент и те се превръщат в меланоцити. Натрупването на тези нови клетки образува мол. Защо Дали някакъв момент от пигмента е твърде голям? Учените дават няколко обяснения за това явление:

 • наследственост: появата на бенки по веждите могат да бъдат включени генетично; често ги вземат децата техните родители; невус ите се появяват при дете още през първата година живот;
 • индивидуален характер: тези молове това появяват се на веждите преди пубертета, поради характеристики на тялото;
 • проблеми с кръвообращението: понякога капиляри започват да растат бързо и се образува специален вид къртици – хемангиома;
 • пубертет: меланин (оцветяващ пигмент кожата) се образува под въздействието на мелантропния хормон на хипофизата и Тъй като тийнейджърите имат хормонална вълна, един мол следователно веждите могат да се увеличат или да станат по-тъмни;
 • бременността е друга причина за хормонално експлозия в тялото, което означава – изчакайте ново или увеличаване и потъмняване на стари къртици;
 • наранявания на вежди;
 • ултравиолетов излишък: любовници слънчевите изгаряния (естествени и изкуствени) винаги са много рождените белези по тялото – и върху веждите;
 • вирусни заболявания;
 • стрес е друг хормонален провокатор експлозия: претърпя нервен шок – появата е напълно възможна израстъци на вежди;
 • радиация в големи количества: радиация или рентгенови лъчи.

Опитайте се да откриете причините за появата на бенки в веждите и наоколо от тях. А ко се дължат на наследственост, те ще бъдат премахнати. по-лесно. Ако външни фактори се намесят – в салоните може да откаже процедурата, тъй като щети на този вид клетки могат край непредсказуемо. Също така ще трябва да разберете коя точно вида на Вашата къртица в веждите: трудността на елиминирането ще бъде зависи от неговия тип.

Чрез страниците на историята. Когато бушувате Инквизицията през Средновековието, хора, чиито тела бяха разпръснати многобройни къртици, изгорени на клада като слуги на дявола.

Видове бенки

Най-добрите рецепти за маски за вежди с рициново масло: //beautiface.net/brovi-resnitsy/kastorovoe-maslo-primenenie.html

Преглед на най-популярните видове вежди според стилисти, съвети за избор.

Видове бенки в веждите

Дали къртицата над веждите не попречи на епилацията? Планират се да се отървете от нея скоро? Тогава ще бъде полезно проучи какви видове бенки и какъв вид Невус ставаш собственик. Някои от тях могат лесно да бъдат отстранени. без последствия, други – проблемни.

 • Хемангиоми (съдови молове)

Рядко се появяват в веждите, по-често – някъде близо до нея. Те са те се отличават с назъбени ръбове, синьо-червено или розово, когато бъдат натиснати, те стават бледи. Може да бъде плоска (капилярна) и хълмист (кавернозен). Трудно е да се премахне, защото свързани директно с кръвоносната система.

 • покрит с брадавици

Блатистите къртици също са рядък посетител на веждите, но все още се срещат. Това са единични или многобройни плаки. различна форма, с неравна повърхност от корнифицираните клетки. Те имат мръсно сив или кафяв цвят. Лесно се премахва кабината.

 • пигмент

Най-често веждите са пигментирани молове. Те могат да бъдат различни цветове: от светло розово до почти черно. Ако те те са разположени точно в дебелината на челото, ще бъде много по-трудно да ги премахнете. Ако някъде наблизо – възникват проблеми.

По отношение на размера на бенки по веждите могат да бъдат:

 • големи (повече от 10 см в диаметър);
 • среда (2-10 cm);
 • малки (до 2 см).

Особена опасност са големите къртици те най-често се превръщат в злокачествен тумор. И изтрийте те също са доста трудни. По външен вид моловете могат самостоятелно определя какъв тип е. Специалисти, приемащи биопсия (парче пигментирана кожа), ще произвеждат свои собствени, по-подробни проучвания. Според тях те могат да определят дълбочината засегнати клетки:

 • интрадермално – най-дълбокият клъстер меланоцити, разположени в дермата – най-ниския слой на кожата;
 • епидермално – най-повърхностното натрупване меланоцити, разположени в епидермиса – горния слой;
 • границата (смесена) се корени между тях.

В няколко епидермални къртици над веждите на жените се отстранява минути с лазер без сериозни повреди. интрадермално изисква по-отговорен подход, от самото начало на процедурата елиминирането ще бъде достатъчно дълго и ще представлява реално мини операция. И сега, най-накрая, нека разберем каква е причината Тази козметична визия е опасна?

Последни изследвания. Вие сте жена и имате бенки не само на веждите, но и в големи количества по тялото? В В този случай, според проучване на британски учени, вие сте много темпераментни и обичат да правят секс.

Каква е опасността от рождените белези по веждите

Опасността от къртици по веждите

Много жени с татуировка с вежди Роден петна, те чуват отхвърлянето на капитана в процедурата, което говори за нея възможна опасност. Същото може да се чуе и при епилация. Защо експертите не са склонни да коригират вежди, украсени с сладък мол? Има добра причина за това.

Под действието на ултравиолетова радиация или механично Уврежданията на къртиците могат да бъдат преродени в злокачествено състояние туморът е меланом. Хирургия на молби за вежди тялото може да възприема като насилствена намеса. А изгарянето на меланоцитите в процедурата може да пропусне една пигментирана клетка, която се защитава, впоследствие се превърне в отправна точка за развитие на рак.

Следователно, решението за премахване на мол от веждите трябва да бъде претеглено. За начало е по-добре да бъде прегледан от терапевт, онколог и дерматолог. Имаше случаи на такъв вид процедура завърши жалко поради липсата на преди изследователски материал. Така че първо трябва да оцените риска подобно събитие и да се вслушат в препоръките на експертите.

Любопитен факт. За значението на бенки по тялото човек е цяла наука. Тя твърди, че молът е до него веждите обещават щастлива съдба, висок ръст в кариерата и късмет

Как мога да премахна белег от рождението на веждите

Салон за отстраняване на къртици за вежди

Съвременната хардуерна козметология предлага няколко процедури за отстраняване на вежди. Имайте предвид, че ако тя се намира на ръба, няма да има специални проблеми. Ако в средата – пригответе се за отстраняване на веждите бръснене, така че космите да не се намесват.

Лазерно отстраняване

Най-вероятно кабината ще бъде предложена за първо преместване лазерни рождени знаци за вежди – най-търсените и ефективни процедура. Той има следните характеристики.

 1. Изработване на местна анестезия, за да не се нарани.
 2. Отнасяйте моловете с помощта на хардуерни дюзи лазер, който изпарява един слой от повърхността му след друг.
 3. До най-малките стойности се контролира дълбочината на проникване лазерния лъч в кожата и нейния диаметър.
 4. Основни предимства – Липса кървене, минимален риск от отравяне на кръвта.
 5. Продължителността на процедурата е не повече от 5 минути.
 6. Рехабилитационният период е около 2 седмици.
 7. След успешна сделка, няма следи.

Според експерти лазерът е един от най-добрите начини премахване на бенки с вежди.

Криодеструкция (течен азот)

Друг начин за решаване на този козметичен проблем е изгаряне на бенки по веждите с течен азот.

 1. За да се отстранят повърхностните бенки по веждите, те се прилагат към тях. 2-3 минути памучен тампон, напоен с течен азот. Невус изтръпват и умират с времето.
 2. Ако меланоцитите се крият в дермата, дълбоките къртици по веждите изгорял криодеструктор – специално козметично устройство. С като се използва най-фината игла, течният азот се изпомпва в кожата.
 3. Рехабилитационният период е 6 седмици.

Изгарянето на бенки с течен азот е доста болезнено, но много ефективна процедура.

Електрокоагулация (електрически ток)

Особености на електрокоагулацията като най-новия метод за елиминиране бенки за вежди са както следва.

 1. За тази процедура използвайте устройства AC или DC, различни форми на електроди.
 2. Въпросът е в термичното увреждане на невуса и близката зона.
 3. През деня се формира коричката на мол.
 4. Седмица по-късно изчезва.
 5. Недостатък: често има белег на веждите след отстраняване на бенки по този метод.
 6. Предимства: минимален риск от инфекция, без кървене, възможността за локална анестезия.
 7. Рехабилитационният период е около 10 дни.

Отстраняването на бенки от веждите чрез електрокоагулация е неприятно, но толерантна процедура със своите предимства и недостатъци.

Хирургична интервенция

Далеч не много хора решават за хирургично отстраняване на бенки с вежди, защото се страхуват от скалпел. И все пак оперативният метод има неоспорими предимства пред другите начина:

 • специалист по всяко време може да вземе кожата материал за хистология, за да се определи дали са образувани ракови клетки оперираната зона;
 • 100% резултат;
 • минимален риск от повторение;
 • здравна безопасност;
 • разумна цена за процедурата;
 • няма противопоказания.

Изборът на един или друг метод за премахване на бенки от веждите е до голяма степен определя лекаря, провеждащ предварителния преглед. Само той може да предскаже опасни последствия и да ги предупреди навреме. О възможни усложнения специалист трябва задължително информирайте Вашия пациент преди процедурата.

Имайте предвид! Колкото повече кърти имате, толкова повече по-малко тялото ви е подложено на стареене.

Възможни усложнения след отстраняване

Усложнения след отстраняване на бенки на вежди

Не винаги е възможно да се отстрани къртицата на веждите без последствия за здраве. Понякога съвременната медицина също греши; вземат предвид разнообразието от индивидуални характеристики на пациентите. Най-често е необходимо да се срещнете със следните усложнения:

 • необходимостта от повтарящи се процедури: не винаги Оказва се, че премахване на мол от веждата за първи път – това е обикновено настъпва след криодеструкция;
 • увреждане на здрава тъкан намиращи се близо до молата, но също така и засегнати същия лазерен или течен азот;
 • болка и продължително лечение на изгаряния след криодеструкция;
 • белези и белези след това електрокоагулация и хирургично отстраняване на бенки за вежди;
 • кървене;
 • инфекция, ако процедурата не се следва хигиенни правила;
 • развитие на меланом, ако бенки с вежди бяха отстранени у дома или в кабината с лошо качество услуги и непрофесионален съветник.

Ако имате намерение да премахнете къртица върху веждите, което пречи Грим и епилация или значително развалят външния вид, не се нуждаят дори се опитвам да го направя у дома. Винаги помнете за здравето и живота. В такива случаи да се отнасят изключително за професионалисти, за да се избегнат възможни усложнения и погледнете в огледалото без комплекси.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: