Сапун за пране за коса: цялата истина за това използвайте промиване на главата

а

Безопасно ли е да се използва сапун за коса, когато шампоан? От тази гледна точка има различни мнения разчитат на доста разумни аргументи. Целта на тази статия е да се помири. разкрийте златната среда: как да миете косата си със сапун без да наранявате косата си.

Съдържание:

 • Ефект на сапун за пране върху косата
 • Химическият състав на сапуна

Домакински сапун, характеризиращ се с богато съдържание мастни киселини, големи количества алкали, високо рН. Той има широко изразени антибактериални свойства Отдавна се използва не само за битови нужди (пране), но също така за шампоан. С появата на модерната индустрия за красота, необходимостта от такъв перилен препарат е изчезнал, защото е заменен с ярък бутилки с ефективни шампоани от световни производители. обаче всички те в резултат не причиняват шик и блестящо къдрици. И нашите прабаби с мазнини дългите плитки, които измиват главите си просто така неприятно на външен вид и миризма е и домакински сапун. Така че може би да съживи старите традиции – да върне сапуна за коса: доброто или вредата носи този мистериозен кожен бар главата? Време е да го разбера.

Сапун за пране за коса

Ефект на сапун за пране върху косата

Ако започнете да проучвате в World Wide Web прегледите на тези, които изтръгна кураж и веднъж си измил косата със сапун те могат да бъдат сериозно объркани. Всъщност: някои се възхищават други ругаят. Някой възхвалява плътността и помпите на къдриците след това редовно измиване на главата с пране сапун, но за някой така процедурата се превърна в истинско бедствие: косата стана схванат и суха. Кой да вярва? Как да познаете какво действие ще произведе сапун за пране върху скалпа във вашия случай? Оказва се, че има няколко точки, в които резултатът от прилагането му почистващ препарат. Ако ги вземете под внимание, можете да предскажете резултата процедура.

 • 1. Химическият състав на сапуна

Ако мислите, че всички барове на сапун са перфектни същото, дълбоко грешите. В съответствие с изискванията ГОСТ, този продукт се предлага в три категории. Основата на раздялата е процентното съдържание на мастни киселини в сапуна. В категорията им I много – до 70.5%, категория II е по-малка – 69%, а в III само 64% са разрешени. Ако собственикът на мазна коса избере за миене на сапун за глада за глава I категория, по-малко от през ден, къдриците й отново ще бъдат покрити с мазен филм и ще изглеждат мръсна. А мастните киселини ще бъдат виновни за всичко. По същия начин момичетата могат да развалят сухите нишки с продукт от категория III, така че как ще има много алкали, но няма достатъчно мастни киселини защита на косата от тях.

 • 2. Добрият стар съветски сапун време

Ако чуете в защита на пране сапун, че нашите баби, главите ни не страдат от загуба на коса, пърхот или Не вземайте предвид тези аргументи. сделка е, че сапунът за пране, който е направен през 60-те години миналия век, и този, който виждаме сега на рафтовете – две напълно различни стоки. Външен вид и химически състав като същите, и все пак съвременните производители го допълват различни аромати, аромати и други синтетични добавки, които не говорят в полза на такова средство за измиване на главата. Какво и да кажем: старият съветски сапунен сапун беше 50% по-естествено (и следователно по-полезно за косата), че ние употреба днес.

 • 3. Външни фактори

Ако една жена живее в екологично чист район, нали? яде и предпочита натуралната козметика разбира се, състоянието на косата й е много по-добро от това на който е принуден да диша градски замърсен въздух, леки закуски бързо хранене и развалят къдрици скъпи шампоани. И ако и двете жените ще започнат да използват сапун, не е трудно познайте какви резултати ще дойдат. Ако постоянно се грижи за здравето и красотата на техните ключалки, понякога използвайки сапун за пране – най-вероятно това ще бъде добра помощ в домашна натурална козметика. Ако не се почисти Вашата храна и продължават да се излива литри лаурил сулфат на главата си (основният компонент на модерните шампоани), не, дори и най-много висококачествен сапун няма да ги спаси от падане или от тъпота и сухота.

 • 4. Индивидуални характеристики

Много зависи от този фактор в действие. домакински сапун върху косата и скалпа. Някой ще отговори Този необичаен инструмент не е само суха нишки, но също така алергична реакция. Но за други това може да бъде реално спасяване и надеждна защита от различни негативни фактори отвън. Тук можете да отидете само с проба и грешка – и няма начин друго.

Да се разбере вредата или ползата е изпълнена със сапун само за вас, разлагайте химическия му състав за себе си рафтове – единственият начин, по който ще знаете точно как влияе върху скалпа.

Химическият състав на сапуна

Ако очаквате бебе, нашите препоръки няма да ви наранят, тъй като Погрижете се за косата си в този интересен период как да ги запазите дебели и лъскави.

Измъчвани къдрици? Трансформирайте права коса домашни щадящи методи. Как выпрямить>>

Химическият състав на сапуна

Известно е, че сапунът е красив антибактериални и дезинфектанти, които рядко причинява алергии. Нашата задача е да разберем точно какво действие правят неговите съставки по структура, общо състояние и външни поява на коса и скалп.

 • Животински мазнини (+ за суха коса / – за. T мастна)

“+” Производството на домакински сапун не е прави без животински мазнини, които формират неговата основа. ако някой някога е изучавал химическите състави на козметиката грижа за косата, те знаят, че тези вещества често се появяват в тях. Съвременната козметология активно използва полезните свойства на тях вещества, които са в състояние да осигурят нормална коса жизнената активност, на която ще зависят техните брилянтни, живи Животинските мазнини лесно попадат върху косата, обгръщайки я силно, надежден филм. Той изпълнява не само защитна функция, отразяваща атаки отвън под формата на ултравиолетови и горещи сешоари, но и дава къдриците са лъскави, добре поддържани, разделяйки ги невероятно гладко копринена. Това е истинско спасение за сухо, увредено, разредени, разделени краища. Той е за тях сапун за пране може да бъде перфектният продукт за грижа.

“-” И тук е без тази мазна коса животинските мазнини могат да станат още по-замърсени от преди.

 • Натрий (+ за косопад / – с редовно употреба)

“-” Химическият състав на сапуна всяка категория може да се похвали с такова вещество като каустик гранулиран натрий, алкален химикал елементи. В големи количества той има върху косата безспорна вреда: разрушава тяхната структура. За резултатите от подобно действие натрий върху нишките и четем само в негативните отзиви за сапун. Къдрите стават безжизнени, тънки, тъп, крехък. Имайте предвид обаче, че този ефект може да се наблюдава. само при редовно използване на сапун за пране главата. В този случай, натрият се натрупва в скалпа и нишките, по този начин унищожава клетките.

“+” Въпреки това, натрий не е така недвусмислен вредител за косата. В крайна сметка, дефицит в тялото на това Уникалният химически елемент влияе отрицателно на състоянието скалпа: ако не е достатъчно, корените на косата отслабват и те падат от гнездото си. Ако не вземете навреме мерки, от междусезонни наклони, близки до алопеция (Алопеция). С редовно плуване в морска вода (в него достатъчно натрий), с постоянно използване на дома маски за коса с морска сол, за да се използват повече и домакински сапун като допълнителен продукт за грижа косата не се препоръчва. В този случай можете да получите значителна доза натрий. Ако сте сигурни, че безкрайно ти липсва този конкретен елемент, няколко пъти месец можете да използвате сапун за измиване главата.

 • Вода (+)

Водата е друга важна съставка на химичния състав. сапун, но в тях няма съмнение полезни функции за здравето и красотата на косата. Първо, водата много ефективно, доста обилно овлажнява най-сухите нишки. Второ, той действа и като неутрализатор за мнозина други вредни компоненти (същите алкали) в състава на сапуна. тя намалява тяхното дразнещо действие и не се разваля напълно къдрици.

 • Каолин (+)

И все пак, съвременният сапун не губи всичко на стария си съветски предшественик. Производителите се опитват да омекотяват ефектът на алкали върху кожата, понякога се добавя към сапуна каолин – бял (Китай) глина, която има много положителен ефект върху красотата и здравословните къдрици. Той възстановява разделени краища съвети, регенерира увреждания, овлажнява сухите нишки, контролира мастните жлези, предотвратява загубата на коса. негов полезни свойства в това отношение са безкрайни. В същото време струва Не забравяйте, че не всички сортове сапун има чудо-каолин. Така че не забравяйте внимателно прочетете състава на опаковката на закупените стоки. И ако сте вътре Първият път, когато се опитате да използвате сапун за пране погледнете точно този нежен вариант – в който има бяло глина.

 • Мастни киселини (+)

Мастните киселини се считат за отлични антиоксиданти. притежаващи отлични регенериращи свойства. Те ще се излекуват крехки и разделени краища, укрепват корените, възстановяват еластичността и мекота на косата Благодарение на тях, косата след сапун за пране блясък и стават невероятно гладки.

 • Алкални (-)

Ето го – самата съставка в сапуна за бита, която разваля цялата бъркотия. Експертите я наричат лъжица катран в тази барел скъпа, която току-що разбрахме. В действителност, научно е доказано, че алкалните съединения имат разрушителен ефект структура на косата. Но дали дяволът е толкова ужасен, как са рисувани? Накрая унищожете и дори напълно разтворете без остатък косата може да бъде само много големи количества алкали. В икономиката Сапунът все още не е толкова много за нанасяне съкрушителен удар. В допълнение, алкални съединения, попадащи върху нишки, отворени люспи на косата, като по този начин отварят пътя вътре всички полезни и хранителни коса (същата мазнина киселини). Това означава, че те изпълняват някаква транспортна функция. Не е за нищо, че производството на сапун или шампоани не е пълно без алкали. още повече – бои за коса. Това е вреден ефект. Сапунът може да бъде неутрализиран чрез изплакване на косата след това измиване на инфузии и отвари от лечебни билки, които актьорско майсторство

скалите са затворени и възстановяване на структурата на косата, увредена от алкали.

 • pH = 11 (-)

И още един съществен минус на сапун за пране, защото чиято коса става суха и твърда е твърде висока рН ниво. За скалпа този показател не трябва да надвишава 7 (това е критична оценка). Оптималното рН трябва да бъде 5 или 6. Ужасно е да се мисли, че този индикатор в сапуна за пране обикновено е 11, а при някои разновидности достига знака 12. Това няма да е добре за косата.

Сапунът за пране е вреда и предимство за косата в едно малък, обикновен бар. Да се определи как ще се отрази състояние на скалпа, си струва да се претеглят всички професионалисти и и да реши да мие косата ми с този инструмент поне веднъж. Винаги можете да поправите резултат, с който не сте придобили добри резултати любимия си шампоан. Какво ще стане, ако не трябва да поправяте нищо, и можете да се насладите на действието на една стара баба сега луксозните и буйни къдрици.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: