Синя глина за коса, която е повредена и са разделени

В съвременните условия е много трудно да се поддържат здрави къдрици силен. Това ще помогне за възстановяването на синята им глина за косата на базата на които можете да направите различни козметични маски у дома. Научете правилата за тяхното прилагане и най-добрите рецепти за готвене.

Тази минерална скала се използва от древни времена. козметичен сапун за измиване на главата. Тя е богата минерален състав, който, ако се прилага правилно, може ремонт повреден, бичен, крехки направления, лечение пърхот, изчистете къдриците от мазен блясък и мазнини.

Така че, ако срещнете такива проблеми, синя глина за коса – перфектната козметика с комплекс въздействие върху самите нишки, както и върху корените им и върху скалпа. Научете се да се възползвате максимално от този уникален естествен подарък. за себе си: разберете как работи и как лечение на тях проблемни, болни къдрици.

Какво е добро за синята глина за косата

Научете как да направите крем за Наполеон, от кого ще се радват вашите приятели!

Химическо богатство

Според научни изследвания, в синя глина, за разлика от останалите цветове на минералните скали от тази група съдържат най-много голям брой различни активни вещества. Това бяха те, Аз влияя на външната структура на всяка коса и прониквам дълбоко в нея кожата, стават участници в метаболитни процеси, засягащи красотата и здравни къдрици. Химичният състав на сапуна е богат преди общо минерали:

 • силиций е истински хляб за коса: липсата на този елемент къдриците веднага започват да падат, ще станат тъпи и безжизнени, ще загубят блясък и естественост;
 • манганът е отличен дезинфектант позволява да се използва синя глина като ефективен естествен антисептик: успокоява раздразнената скалпа, премахване на сърбеж, облекчаване на пърхота;
 • калциеви строител за възстановяване щети (чупливост и порязвания) във вътрешната структура къдрици;
 • магнезий работи в тесен тандем с желязо, което също присъства в синя глина: заедно те укрепват стени на кръвоносните съдове;
 • освен това, желязото има благоприятен ефект цялата циркулация на кръвта като цяло, отговорна за доброто хранене на корените коса с всички необходими, включително кислород;
 • Калият следи нивото на влага и вода баланс, който води до източване или мазна коса, така че сапун може да се счита за универсална козметика който е идеален за грижа за всеки тип коса;
 • Натрият има и овлажняващи свойства. се справя с замърсяването на косата, почиства порите от мазни задръствания, което значително подобрява клетъчното дишане и следователно състояние на нишките като цяло;
 • фосфор, съдържащ се в значителни количества синя глина, дава на нишките мекота, еластичност, прави ги максимална еластичност;
 • Титанът върху косата създава защитен ефект осигурява ключалки с надеждна защита от вредни атмосферни влияния външни влияния (ултравиолетови, ниски температури, токсини в. t въздушен състав).

Знаете ли?

Нито една от козметичната глина няма такова голямо брой имена като сини. В различни източници тя наричан кил, кембрийска глина, сапунен камък, кефекелит, keffekil, keffekilite, keffekil, сапун, планински и земни сапуни, сапунена земя.

Ако отворите синя глина за косата си като козметика, използвайте я правилно и редовно, всички тези вещества ще станат активни участници в биохимиката процеси на клетъчно ниво в скалпа и самите тях нишки. Това не само ще подобри външния вид на къдриците, но и ще ги засили. здравето отвътре.

Полезни свойства на синя глина за коса

Като се има предвид богатия химически състав на синята глина, това не е трудно предполагам за мощното въздействие, което то може да има върху косата. Ако от време на време го правят козметична маска у дома, къдриците просто цъфтят, а ти забравяш много проблеми, свързани с тяхното състояние. Кога сапун Правилното приложение има следните полезни свойства:

 • предотвратява загубата на коса;
 • съживява ги;
 • придава блясък и естественост;
 • елиминира сърбежа при себорея;
 • успокоява раздразнената скалпа;
 • елиминира пърхота;
 • възстановява микродози (крехкост и последваща обработка);
 • укрепва стените на кръвоносните съдове;
 • подобрява кръвообращението в скалпа;
 • подхранва корените на косата с всичко необходимо, включително кислород;
 • овлажнява;
 • контролира водния баланс;
 • облекчава косата от мазнина и мазен блясък;
 • не им позволява да се източват;
 • идеален за грижа за всякакъв вид къдрици;
 • справя се със замърсяването на косата;
 • почиства порите на скалпа от мастни запушалки, подобрявайки клетъчната дишане;
 • прави нишки меки, еластични, еластични;
 • създава защитен ефект, предпазвайки от вредни ефекти;
 • премахва нежелания оттенък след неуспешен оцветяване.

Сините имат такива уникални полезни свойства. глина, и те ви позволяват да го използвате като големи козметични продукти за грижа за почти всички тип коса.

Искате винаги да изглеждате невероятно и да забравяте за проблемите палави и повредени нишки? След това трябва да платите внимание към тази минерална скала. Но преди да го приложим Не забравяйте да проверите дали имате някакви противопоказания за това.

Уникални способности

Синята глина може перфектно да абсорбира мазнини и багрила. Ето защо, той се счита за идеален начин да се грижи за мастни коса. А също и с негова помощ, можете постепенно да премахнете от направленията сянка след неуспешно оцветяване.

-

Дебнат опасност

Няма нужда да мислите, че синята козметична глина за косата – означава абсолютно безопасно. Всеки организъм е толкова различен че индивидуалната толерантност на всяко вещество не понася шаблони. Не трябва да третирате къдриците със сапунен камък, ако имате:

 • Козметичната глинена алергия е много рядка, но е така има и ще ви боли, ако това е вашият случай; за да се избегне сърбеж и дразнене на скалпа, подуване и обрив по лицето, не забравяйте да преминете през предварителен тест за алергени кожата ви е съставена от синя глина;
 • индивидуална непоносимост;
 • отворени рани, незараснали драскотини, кръвоизливи, новоприложени шевове на скалпа;
 • гъбични заболявания на скалпа;
 • висока телесна температура;
 • всички обостряния на хронични заболявания.

Имайте предвид, че…

– синя глина при разтваряне във вода може да се увеличи до 10-15 пъти. Това трябва да се има предвид при готвене. козметични маски за коса от него.

Ако игнорирате тези противопоказания, нищо добро няма да доведе. Вие рискувате да се събудите на следващата сутрин, след като кандидатствате маски от сапунен камък с подуване на лица и ужасна сърбяща кожа главата. Не позволявайте това и използвайте kil само в отсъствието на от тези фактори. Само в този случай ще бъде полезно.

Как да използвам

Начало лаборатория: използването на синя глина

За да се извлече от този синьо-зелен, синкав прах максимална полза за повредената, проблемна коса, от която се нуждаете може да се справи. Това е доста мощна козметика следователно, ако се работи неправилно, то може само влошават състоянието на техните направления. Не позволявайте от това. Помислете за препоръките на експертите и тези, които вече са включени От собствения си опит научих красотата на сапуна.

 1. Синята глинена пудра трябва да е прясна и. T качество. Проверете при закупуване на опаковката срок на годност. Най-добре е да го купите в аптеките или специализирани магазини.
 2. Синята глина се продава в различни форми на освобождаване. Може да е така прах, който се разтваря бързо и лесно във вода. Или парче цяла порода, която също не трябва да се изоставя, както той се разпада в ръцете, превръщайки се в същата козметика прах.
 3. Не може да се разрежда и прахта от синя глина гореща или много студена вода. В първия случай всичките полезните свойства могат да изчезнат при високи температури унищожават молекулярните връзки на минералите. Във втория случай реакцията ще бъде твърде бавен и рискувате да не успеете. Така че най-добрият вариант е топъл, приятен при докосване. нейната течност.
 4. Различни пропорции могат да бъдат посочени в различни рецепти. развъждане на сапунена вода. Няма нужда да грешим върху източниците: всеки от тях ще бъде сам по себе си. Прахът може да бъде в плътност и различни консистенции, защото се добива на различни места. то може да бъде тежък и хлабав, и може би лек и ронлив. Почувствайте продукта, който ще използвате в маски. за косата ти. И вижте сами кои пропорции са по-добри. за използване. Течността трябва да се инжектира внимателно в праха (и не напротив), постоянно разбърквайки сместа. Трябва да бъде воднисто-вискозен, за да лежи успешно на нишките и да не тече с тях.
 5. Пригответе маска за смазване на една от чувствителните зони. тяло. Това е вътрешната гънка на лакътя, китката или близо до ухото. Ако това не е последвано от алергична реакция, можете безопасно обработват прекрасната смес от коса без страх ефекти.
 6. Синята глина е добра, защото се хармонизира редица други продукти, които обикновено се използват в козметични маски: билки, масла, яйца, мляко и др. Затова търсете различни рецепти, комбинирайте продуктите помежду си, експериментирайте и се насладете на резултатите.
 7. Топлината за синята глина е един вид катализатор подобрява полезните му и благоприятни ефекти върху косата, следователно, масла, млечни продукти, мед, които могат да влязат състава на козметични маски, можете спокойно да се затопли на вода бани и едва след това се смесва със сапунен камък.
 8. Нанесете сини глинени маски директно на мръсни, немити коса.
 9. Загряването от хавлиена кърпа и целофан ще увеличи ефекта козметични продукти.
 10. Време за действие – половин час, но не повече от това защото глина може да изсъхне, което значително усложнява процеса изплакване.
 11. Изплакнете с топла вода (или отвара от билки), като използвате обикновена, познат на шампоана за коса.
 12. Честота на употреба – 1 или 2 пъти седмично. Курс за кандидатстване – 10 маски. Прекъсване след това е не по-малко от 1 месец.

Тези препоръки са изключително прости, но възможно най-ефективни. Ако решите за лечение на косата от синя глина, не забравяйте придържайте се към тези съвети. Те ще ви помогнат да овладеете изкуството домашна козметология изцяло.

Малко история

Друго име за синя глина, “Кил”, е преведено от Тюркски като “вълна”, “коса”. И това се дължи на факта, че с това минерална скала, използвана за къпане във вани и за нейното използване за шампоан. След това нишките станаха блестящи, обемни и пърхотът просто изчезна.

Маски за коса

Най-добрите рецепти за маски за коса със синя глина

Като станете щастлив собственик на синя глина на прах, можете открийте различни вкусове и индивидуални предпочитания рецепти за маски за коса с нейното участие.

 • Класическа маска

Разтворете сапунената пудра с топла вода, разтрийте в корените, направете обвивка по цялата дължина.

 • Подхранваща маска за нормално коса

В разредена с вода синя глинена пудра (2 супени лъжици) добавете омекотено масло, мед, лимонов сок (по 1) чаена лъжичка). Смесете с яйцето.

 • Маска за сушене за мазнини коса

В разреден с вода, сапунен прах (2 супени лъжици) добавете 2 смлени чесън скилидки, лимонов сок (2 лъжици чай).

 • Овлажняваща маска за сухо коса

В разреден с вода кил на прах (2 супени лъжици) добавете пюре от авокадо (1 супена лъжица), мед (1 чаена лъжичка), жълтък.

Редовно и компетентно прилагане на синя глина за лечение и възстановете разкъсаната, повредена, крехка коса, забравяте за тези въпроси. Отсега нататък ще хванете възхитени. възгледи и приемайте искрени похвали колко красива е вашата къдрици. И само вие сами ще знаете тайната на такова магическо трансформации: лечебните козметични свойства на сапуна.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: