Синя глина за лицето като козметика и лекарства

а

Научете как да използвате козметичната синя глина за лицето: Той е много полезен, когато трябва да се премахне възпалителното реакция, лекува дерматит или екзема. Това вещество може използване като козметика и лекарство в същото време: научете рецептите на маски от него.

Съдържание:

 • Ефектът на синя глина върху кожата
 • Съвети за кожа от сапун
 • Рецепти за лице с маска от синя глина

Сред различните цветове на козметичната глина синьото е различно. много богат и богат минерален състав. Обадете й се по различни начини: сапунен камък, камбрийска глина, кил. Много често използва синя глина за лицето в състава на козметични и медицински маски. Много е полезно да се използва за грижи. за проблемна кожа, която доставя много проблеми неговия собственик. Ако имате нужда възможно най-скоро да се елиминират малки пъпки, спиране на разпространението на акне в лицето, сухо мазна кожа, лечение на екзема и дерматоза – с цялата тази серия бедствието може спокойно да поиска помощ за синята глина: тя е в този бизнес няма да се провали.

Синя глина за лицето

Ефектът на синя глина върху кожата

Обогатеният минерален състав на синята глина го прави много ценен инструмент за грижа за проблемната кожа. Тя е една от най-древните скали и по време на нейното съществуване просто успя да развие своя най-разнообразен състав. още едно отличително свойство на синя глина: частици от тази скала много порести и малки, което е удобно за правене на маски домашни условия. Миксите се оказват меки и приятни. милиони години на формиране оставиха своя отпечатък върху сапун: голям количеството на най-полезните микроелементи е готово имат терапевтичен и козметичен ефект върху кожата. Всяко вещество в състава на синята глина е своеобразно лекар и козметик:

 • силиций е един от важните части от съединителната тъкан в човешкото тяло, т.е. нещо като строителен материал за кожата подмладяващ ефект, прави кожата здрава и еластична;
 • манганът е известен със своята дезинфекционни свойства, така че сапунът е активно използва се като естествен антисептик, успокояващ действа върху раздразнена кожа, премахва акне и акне, осигуряване на терапевтичен ефект върху екзема и дерматит;
 • Калцият изглажда структурата на кожата изглаждане на всички подутини и бръчки, което я прави гладка и копринена;
 • магнезият участва в нормализирането подкожната циркулация, която има положителен ефект здрав, естествен тен; е естествено енергия, тонизираща кожата; контролира произведената сума клетки, които осигуряват на кожата с младостта, еластичност, еластичност;
 • желязо работи с магнезий в тандем че подкожното кръвообращение не е нарушено и непрекъснато доставя на клетките необходимия им кислород и хранителни вещества;
 • калий, навлизайки в клетките, винаги Той следи нивото на хидратация и водния баланс на кожата – това е един от най-уязвимите места, от които зависи някакво състояние кожа;
 • натрий поддържа калий помага наблюдава производството на подкожна мастна тъкан от мастните жлези, чрез подобряване на състоянието на мазна кожа, изсушаване; натрий също перфектно почиства порите на различни примеси и себум задръствания;
 • Фосфорът е еластичен и еластичен. кожа след маски от козметична синя глина;
 • Титан може да създаде ефект екраниране, което осигурява защита на кожата от вредни външни влияния.

Ето такава полезна синя глина за лицето: тя може да се реши само минерален химичен състав практически всеки проблем с кожата, който ви е доставил много неприятности. С такава уникална терапевтична и козметична означава, че можете да забравите за техните комплекси и да се насладите на гладкото, красива, гладка кожа.

Нито един нюанс на козметичната глина не може толкова бързо и качествено трансформира най-проблематичната кожа, както може направете сапунен камък.

Научете се как да направите домашни маски от нея ефективността на която може да бъде оценена много скоро.

Полезната синя глина

Съвети от професионалистите за грижа за кожата през лятото, да има дори тен и да не пресушава кожата.

Какво е най-доброто почистване на лицето и защо ще намерите в нашето проучване разных вариантов>>

Съвети за кожа от сапун

Синята глина не е яйце, което се разбива, нанася върху кожата и насладите на резултата. Веществото се продава в аптеки или специализирани козметични магазини сертифицирани стоки, които трябва да бъдат придружени от подробни инструкции за употреба. Някои полезни съвети ще ви помогне да изберете качествен продукт, правилно приготвен от всяка домашна маска и я използвайте правилно като козметика за лицето. Само по този начин да се постигне очаквания ефект от синя глина, която ще оправдае всичко Вашите надежди.

 1. За синята глина по-добре отидете аптека, където са проверени всички стоки безопасност. Така че можете да сте сигурни, че сте закупили висококачествен, сертифициран продукт, който не вреди, но помага на кожата да се справи с много проблеми.
 2. Когато купувате продукт, не забравяйте да погледнете термина срок на годност: ако синята глина е остаряла, маската от то може да причини силно дразнене на кожата, което след това ще трябва да се отървем само с помощта на лекар.
 3. Синя глина може да бъде намерена в продажба в различни форми. Идеален за козметични процедури прах. Трябва само да го разредите във вода – и Продуктът е готов за употреба. Въпреки това, не се разстройвайте, ако ти стана щастлив собственик на твърдо парче синя порода глина. В добре изсъхнало състояние, може бързо да се закрепи прах, тъй като се разпада лесно.
 4. Един от най-належащите проблеми, с който всички се сблъскват използване на синя глина за кожата: каква температура трябва да има вода, в която сапунът се разрежда камък? Ако е студено, няма реакция няма да се случи: полезните свойства на синята глина ще останат дезактивиран. Ако водата е гореща, тя просто „кипи“ повечето минерали, които съставляват синьото прах. И в действителност, и в друг случай, няма ефект синя глина върху кожата няма да има, превръщайки се в безполезна гъста маса. Затова и така важно е да се намери много “златната среда”: водата трябва да бъде топло.
 5. Друг проблем, пред който са изправени мнозина, решили да направи маски за лице от синя глина – това са пропорции. Колко прах и колко течност е необходимо да се размножават? В мрежата за това можете да намерите най-много различни съвети. Това се дължи на интересния факт, че Kill, на различни места, има различна последователност: единият прах може да бъде сух и ронлив, а другият е свободен и тежък. Съответно и вода за разреждане на такива прахове нужда от различна сума. За да направим синя маска за глина лицата се оказаха с добро качество, бавно се налива вода в праха, интензивно разбъркване на сместа. Ако тя най-накрая стане вискозна и удобен за нанасяне върху кожата на лицето, можете да спрете да наливате вода глина, но все още за минута, за да се разбърква интензивно. Трябва вземете някакъв крем от сапун.
 6. Въпреки факта, че синя глина много рядко става източник на кожни алергии, трябва да изключите риск и възможност за странични ефекти. за това трябва само да се намали получената кремообразна смес китката. Тънката и чувствителна кожа трябва да реагира бързо. наличието на алерген в продукта чрез обрив или сърбеж и дразнене.
 7. Soapstone се счита за универсална база. компонент за подготовка на маски за лицето, защото може да се комбинира с други съставки (продукти храни, козметични масла, етери, билки и др.). И така, какво Чувствайте се свободни да комбинирате различни компоненти и да се наслаждавате получените резултати.
 8. Синята глина отлично възприема топлина, без да губи полезните си свойства, а напротив, да ги активирате, така че не е нужно да се страхувате да нагреете до желания температура за приготвяне на маски за други компоненти – мед, масла (козметични и зеленчукови), кефир.
 9. Преди да нанесете маската на синя глина върху кожата си, измийте, още по-добре – направете парна баня билки и почистване на порите с всякакъв мек скраб. Тя ще се увеличи действие на прилаганите средства.
 10. Продължителността на синята глина върху кожата – около половин час. Въпреки това, този интервал от време коригирани в съответствие с другите съставки, които са част от използваните инструменти. Веднага щом започнете да се чувствате, че маската е изсъхнала по лицето, тя трябва да бъде отстранена.
 11. Можете да премахнете маска от синя глина с няколко по начини. Първо намокрете пръстите си в топла вода и в посока нагоре само навивам маската като килим, и после измийте лицето си. Второ, възможно е да се овлажнява памучен тампон в топла вода. (мляко, билкова отвара) и отстранете маската с нея. На трето място, Можете просто да се измиете с всеки почистващ гел.
 12. Честотата на използване на маски със синя глина – 1 път в 6-7 дни. Курсът на лечение не трябва да бъде по-малък от 10 и не повече от 15 маски. един състав. Паузата между курсовете е 1 месец.

Това е толкова лесно и просто у дома, самостоятелно Можете да направите уникални, полезни, ефективни маски от синя глина за лицето. Като се вземат предвид горните съвети, много скоро можете да се насладите на ефекта, който имат маските върху най-проблематичната кожа. Резултатите ще зависят и от това коя рецепта сте избрали.

Рецепти за лицеви маски със синя глина

Рецепти за лице с маска от синя глина

Преди да изберете сапунена маска за лицето си, реши първо какво проблем бихте искали да се отървете от. Може би това ще бъде акне или акне. Може би спешно трябва да се подредят и суха мазна кожа. Случва се и това само половин час, за да направите това, за да успокоите умореното кожата, възстанови здравия й цвят, леко изглади структурата. Потърсете маски по предназначение и след това те ще бъде най-ефективна.

 • Пилинг маска

Син прах от глина (50 g) се смесва в равни пропорции оризово брашно, разрежда се с топла вода до желаната консистенция.

 • Маска за мазна кожа

Разредете синята глина в прах (50 g) с медицински алкохол (25. T ml), разбъркайте добре, добавете лимонов сок (не повече от 1 чай лъжица). Разредете до желаната консистенция с топла вода.

 • Избелваща маска

Син прах от глина (50 g) се смесва с смлян до състоянието на брашното овесено брашно (същото количество), с мед, лимонов сок (10 ml).

 • Пигментна маска

Син прах от глина (50 g), смесен с морска сол (10 g), добавете протеин, разредете се с топло мляко до желаната консистенция.

 • Класическа маска

Синя глина прах (всяка сума) се разрежда с топло обикновен вода до кремаво състояние.

 • Подхранваща маска

Синьо-глинестият прах (50 g) се разрежда с вода (20 ml), ябълчена сок (20 ml), лимонов сок (10 ml).

 • Маска за нормална кожа

Разредете синята глинена пудра (50 g) с вода, добавете жълтък, мед, лимонов сок, зехтин (общо 10 мл).

 • Маска за акне

Прах от синя глина (50 g) се смесва с талк, глицерин, алкохол (5 g). Разрежда се до желаната консистенция.

 • Маска за сушене

Син прах от глина (50 g) се смесва с обезмаслено заквасена сметана.

 • хидратиращ

Прах синя глина (50 г) се смесва с мед, лимон целулоза (10 гр), разредена до плътност с топла вода.

Безспорното използване на синя глина за лицето ще се прояви след това първо използване на маски от него.

Ако, обаче, бъдете търпеливи и провеждайте пълен курс на лечение на кожата това невероятно природно средство, лицето се трансформира, комплексите отпуск, проблемите ще останат в миналото.

Ако можете да излекувате кожата със синя глина, тогава не забравяйте използвайте го като профилактика срещу различни бедствие.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: