Сол за коса: най-добрите почистващи маски и ексфолианти за укрепване на корените

Необичайно полезна е солта за косата: тя ефективно почиства скалпа, насърчава регенерацията на клетките, като по този начин укрепва корените и увеличава растежа на нишките. Домашни маски и. T Пилингът на базата на морска и трапезна сол може да се подобри външния вид и здравето на къдриците.

Съдържание:

 • Как сол влияе на косата
 • Правила за използване на продукти за сол
 • Сол Рецепти

Един от факторите, които влияят негативно на външния вид и здравето на косата е солена морска вода. Експерти постоянно предупреждават за сухите си свойства, поради които се къдрите стават твърди и палави теглене, счупване и разделяне. обаче директно морска сол, според същите козметици и трихолози, много полезни за скалпа. С негова помощ можете се отървете от пърхота всички видове микроелементи, подобряват кръвообращението и ексфолират за й- ъзбуден слой, който предотвратява дишането на долните слоеве на епидермиса. В В резултат на такъв силен удар, къдриците само цъфтят. Ето това е парадокс. Време е да разберете какво не е наред. полезна сол за коса, как да го използвате правилно за тази цел у дома и как да се подготвят правилно маски на негова основа и ексфолианти.

Сол за коса

Как сол влияе на косата

Ефектът, който има сол върху скалпа и самата коса, диктувано от химическия състав на чудотворните кристали. ако вземете за почистване процедури обичайната, сол, която е във всяка кухня, тя също ще бъде полезна. Въпреки това в морската сол е все още много повече видове микроелементи, което ще има по-дълбоко въздействие върху метаболитните процеси и микроциркулацията на скалпа. Затова изберете вида сол за подобна процедура, не забравяйте да разгледа тази точка.

 • Кристалите на солта играят ролята на абразивни (твърди, твърди) частици с остри ръбове. благодаря за тях, зърната ядат достатъчно дълбоко в кожата, след което се влачат са другите активни съставки на продукта, който използвате за грижа за косата. Ето защо, добавяне на сол към маски или ексфолианти за скалпа, вие увеличавате тяхната ефективност няколко пъти. В допълнение към транспортната функция, зърната от сол играят ролята на дразнител: клетките под тяхното действие са активно регенерирани, кръвта започва тичам по-бързо – съответно, и растежът на косата се ускорява. трета полезно свойство на сол – той перфектно почиства скалпа от пърхот, различни отломки, рогови и мъртви частици. Това е така улеснява клетъчното дишане и увеличава достъпа на кислород до към корените.
 • Йод и хлор съдържащи се в солта, може да изсуши косата много. Но кога правилното използване на солеви средства може да се избегне. тези вещества извличат влагата от нишките, така че на основата на ексфолианти и маски соли не могат да се прилагат директно или изплакват. солни водни разтвори. Ако потъркаете сол само в кожата глави, хлор и йод ще действат в различна посока – обеззаразяват, убиват бактерии и гъбички, включително и такива причиняват себорея.
 • Минерали като част от морската сол изпълнява функцията на активаторите на метаболизма в скалпа: Натрият регулира водния баланс в клетките и има отлични почистващи свойства (не случайно във всички шампоаните се използват сулфати от този елемент); магнезият подобрява кръвообращението; калий запазва влагата в клетките; калций е строителен материал крехка и увредена коса; бром нишки твърди, но в същото време с омекотяващи компоненти под влиянието на къдрици, те стават еластични и лъскави; стронций укрепва корените; флуорът има редуциращ функции.

Прилагане на маски за коса през нощтаДа расте и укрепва опитайте у дома пригответе масло от праскова – //beautiface.net/maski/dlya-volos/domashnee-primenenie-persikovogo-masla.html

Искате ли сами да правите ламиниране за косата си? Тогава вие Трябва да научите всичко за желатиновата маска за коса.

Въпреки относителната бедност на химическия състав на солта (мнозина се оплакват, че не съдържа витамини и аминокиселини) се оказва много полезен продукт за коса. Това е страхотно антисептик, който се справя с инфекции и възпаления. Отличен регулатор на подкожните жлези, което намалява образуване на мазнини. Тестван активатор на растежа на косата, поради своите досадни свойства. Укрепва, възстановява, почиства – разнообразни функции при заздравяването на кожата главите изпълняват тези малки частици. Трябва обаче да бъдете с тях изключително внимателни, за да постигнат желания ефект.

Използването на сол за коса

Правила за използване на продукти за сол

Да предположим, че отдавна сте измъчвани от пърхот, разчесан скалп в кръвта и продължава да се сърбе. Ако четете сред индикации за употребата на сол за косата, че е отлична антисеборично средство, незабавно направете “спасителна” маска, Тази процедура ще свърши лошо. Кристалите ще се изядат рани, които сте изчесали, увеличавайки сърбежа и причинявайки непоносима болка. Затова, за да не навредите на себе си, е толкова важно да можете да го използвате солни маски и ексфолианти, иначе страничните ефекти не могат да бъдат избегнати. Тези препоръки се отнасят еднакво и за готвене и за солена вода сол.

 1. Наблюдавайте противопоказания Продукти за коса на основата на сол: всякакви пресни наранявания на скалпа (рани, ново зашити, отворени наранявания), сухи, силно разредени и крехки направления, разцепващи се съветите.
 2. Показания: мазна коса, всякаква форма себорея, отслабени къдрици, бавен растеж, загуба.
 3. Преди процедурата е по-добре да нанесете мазнини на лицето. Ако е с солта попада върху скалпа, за да се избегне дразнещата кожа. действия.
 4. За предпочитане е краищата на косата да бъдат предварително затоплени. козметични (репей, рициново, бадемово, жожоба) или зехтин. При липса на каквито и да е подходящи зеленчуци, нагрява се във водна баня.
 5. Не забравяйте да тествате всички продукти за алергии. реакции: смажете кожата зад ухото за 5 минути, изплакнете и следете дали се появява зачервяване в рамките на един час или сърбеж.
 6. Солни маски и ексфолианти се прилагат изключително върху мръсна глава. Дори и кристалите да попаднат малко количество коса, мазен филм няма да им даде влез вътре и изсуши къдриците.
 7. Солт се старателно и много внимателно втрива масажира движения в корените на косата, в скалпа. Сол масаж трябва продължи най-малко 5 минути. Самите направления не се обработват, но в противен случай в резултат на процедурата ще получите тежки и непокорни такива. къдрици.
 8. Леко навлажнете преди нанасяне. коса: тя помага на солта да се разтвори и да започне действат не толкова досадно. Влагата помага на веществата да абсорбират по-бързо.
 9. Проблеми с използването на морска сол за домашна коса условия не възникват: той е напълно абсорбира, има повече меко действие. Не всичко е безоблачно с готвенето. Домакините често вземат обикновен пакет сол за такива процедури, но тя и неудобно е да се използва, защото се разпада и функционира Козметичният продукт се развива лошо, защото неговите кристали твърде малък за ефективно почистване на скалпа. Следователно, за такива процедури трябва да използвате голям, зърнест продукт.
 10. Ако е скраб, времето на неговото действие е не повече от 10 минути, защото че изпълнява основната си задача по време на масажа. Той не изисква изолация.
 11. Солевите маски могат да бъдат оставени на главата малко по-дълго, докато половин час, но постоянно следи чувствата си: ако имаше усещане за парене или дискомфорт, изплакнете по-добре и използвайте друга рецепта. Маските ще бъдат по-активни, ако създадете парников ефект за тях: поставете специална шапка, увийте главата си с кърпа.
 12. Тъй като солта има почистващи свойства при изплакване Шампоанът не е необходим. Самите направления обаче са това не се обработва, така че можете да приложите препарат само върху тях. Изплакването трябва да бъде изобилно. На крайният етап може да успокои раздразнената скалпа отвара от лайка. След солни ексфолианти и маски не Препоръчва се косата да се изплакне с лимон или оцет разтвор. Балсами и балсами не са за използване.
 13. За да видите дългоочаквания ефект, трябва да изчакате пълното сушене на нишки по естествен път. Не се предлагат сешоари за коса и гладене не трябва.
 14. Лечение на косата със сол, когато са на мастните жлези и себорея предполага, че честотата на такива процедури трябва да бъде 2-3 пъти седмично през месеца, след което се препоръчва да се дава почивка за коса за един месец.
 15. Ако използвате сол за нормална грижа нормално косата веднъж на всеки 7-10 дни ще бъде достатъчна.

Прости, но ефективни правила ще помогнат за постигане на ефекта от Солни продукти за коса след първата им употреба. Единственото нещо, което все още си струва да си спомня, не се препоръчва подобни процедури през лятото, когато косата е атакувана ултравиолетова и морска вода.

Най-доброто време за третиране на косата със сол е зимата или пролетта, когато косата става мазна, бързо се замърсява под главата и липсват хранителни вещества.

В този случай солта ще бъде най-полезна за изчерпване от авитаминозна коса.

Маслена маска за коса

Сол Рецепти

Въз основа на морето и солта може да се направи най-много различни маски и ексфолианти. Струва си да се започне с меки, които включват хидратиращи съставки. Ако кожата главите им реагираха нормално, можете да ги продължите използване или преминаване към по-ефективни средства. Дозировката в рецептите е посочена, като се има предвид прилагането на маски. върху косъм със средна дължина. Съответно, те се нуждаят намалете за къси прически и увеличите, ако – собственик на дълга плитка.

 • Класически скраб

Необходима е селективна, груба, гранулирана сол за 5-7 минути Втрийте корените си добре с масажиращи движения, влезте върховете на пръстите, докато кристалите напълно се разтворят.

 • Маслена маска

Студено пресовано зехтин, леко затоплен на вода баня. Смесва се в равни пропорции със сол (всяка супена лъжица) лъжица). Предлагат се и други рецепти за маскиращи маски за коса. в тази статия.

 • Медена маска

За да загреете свеж, естествен, не захаросан мед, течно състояние (задръжте за няколко минути 10). Смесете го равно количество със сол (една супена лъжица), внимателно ритъм с миксер или блендер до разпенване. От кога разбъркването на солта е почти разтворено и медът има като омекотяващ ефект, такава маска може дори да се използва грижи за повредена и суха коса. Още мед маски>>

 • Коняк маска

За да загреете свеж, естествен, не захаросан мед, течно състояние (задръжте за няколко минути 10). Смесете го равно количество със сол (една супена лъжица), добавете едно чаена лъжичка добра, ароматна ракия. Всички рецепти за маски Косата с бренди ще намерите тук.

 • Многокомпонентна маска

Кук каша на грис от мляко, смесете го в равни пропорции сол (една супена лъжица). Свежо, естествено, не занесете захаросания мед в топло, течно състояние (задръжте за няколко минути 10). Добавете една чаена лъжичка разтопено мед и топъл зехтин за манна-солена каша. Влезте маска пюре суров жълтък. Още по-добри маски волос>>

 • Жълтъчен пилинг

Две супени лъжици сол се разбиват до състояние на пяна (миксер или блендер) със суров яйчен жълтък.

 • Прочистете с козметична глина

Три супени лъжици синя козметична глина разрежда се с вода при стайна температура, докато се образува суспензия. За нея добавете 100 грама сол. Водата може да бъде добавена към желаната консистенция. или инфузия на лайка.

Себорея, алопеция (алопеция), силна загуба на коса – това са достатъчно сериозни проблеми, с които можете да се справите далеч от всеки магазин, дори и да е сертифициран и струва много пари.

Въпреки това, преди да отиде с тези нещастия в салони на козметици (или в клиники за трихолози), опитайте дълго изпитано време агент за третиране на коса – сол. Това достъпно, всички известни, Евтиният продукт е в състояние да реши най-трудното за кратко време. проблеми, облекчаване на грижите за скалпа и винаги гледайте красива, благодарение на великолепната каскада от сияещо здраве къдрици.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: