Веждата се гърчи: защо се случва и как спрете този нервен тик

Всеки някога се е дръпнал с вежда – много неприятно явление разсейващо. За да се отървете от него, трябва да разберете какво причината, поради която е възникнала неизправността. за учете какво да правите бързо премахване на нервния тик, как да се лекува нервната система с медикаментозно лекарства и народни средства.

Съдържание:

 • Причини, поради които веждата се размърдва
 • Какво става, ако веждата се гърчи
 • Лечение на вежди
 • Народни рецепти

Почти всеки знае това неприятно усещане при потрепване веждите заедно с горния клепач. Те са методично пулсиращи Стрелбата в кожата от някъде вътре е много разсейваща. Изглежда, че всеки наоколо го вижда, въпреки че в действителност това рядко е така забележимо с просто око. И все пак искам това тикът приключи бързо. Някой тича да нанася лед, някой търпеливо чака да приключи сам. Има такива, които щастливо се усмихва: казват, според националните знаци, че е за благосъстояние. Така че това, което наистина се крие зад този странен феномен и нужда Направете нещо, за да елиминирате това нервно потрепване в областта на веждите?

Защо вежди се гърчи

Причини, поради които веждата се размърдва

Най-важното е да разбереш защо челото се потрепва, с каква е причината и какви фактори могат да предизвикат това неприятно явлението. Всъщност, това е нервен кърлеж – неволен, но методично потрепване на веждите, клепачите или дори цялото око. Това е така правилният сигнал на тялото, който започва (или вече има) доста сериозни проблеми с нервната система, които си струват обърнете внимание възможно най-скоро. Причини могат да бъдат условно разделени на няколко групи – физиологични и психологически.

Физиологични фактори

Това са най-опасните причини за нервния тик, поради което и от Когато веждите започнат да се дръпнат. Не забравяйте, че не сте задали някой ден такива диагнози:

 • нараняване на мозъка или лицето;
 • менингит;
 • херпес;
 • повишено вътречерепно налягане;
 • лоша циркулация в главата;
 • сътресение;
 • алергии;
 • намален имунитет;
 • авитаминози (особено липсата на витамини от група В и. t магнезий);
 • очни заболявания: блефарит, конюнктивит;
 • подуване;
 • състояние след инсулт;
 • преинфарктно състояние.

Понякога нервен тик, когато веждата се размърда, не е толкова много симптом на тези заболявания, колко от техните странични ефекти, дори когато курсът на лечение вече е завършен. Това се дължи на факта, че патологиите сериозно нарушават работата на нервната система. обаче друга група фактори също може да има отрицателен ефект върху нея – психологически.

Психологически фактори

Това са преживяванията, които попадат на много хора. някой отнася се към тях небрежно и това, което е правилно, защото така нервната система остава безопасна и здрава. Но повечето жените приемат много сериозно проблеми на работното място, в личен план живот, с деца, приятели – всичко това се отразява на нея психологическо състояние, което причинява потрепване на вежди. Това е така може да бъде:

 • депресия;
 • синдром на хронична умора;
 • невроза;
 • тревожност (понякога напълно неразумно);
 • прекомерен опит;
 • стрес;
 • тежка умора;
 • нервно изтощение;
 • следродилна слабост;
 • страхове;
 • емоционални и нервни сривове.

Ето защо веждата се гърчи: причините могат да бъдат различни, но всички те са много сериозни и са пряко свързани със здравето. мога Изглежда, че втората група фактори не е толкова опасна, защото трябва да се съберете, да се успокоите, да пиете антидепресанти – и Нямаше нервен тик. Но не беше там. от време на време вътречерепното налягане е много по-бързо, отколкото да оцелее стрес. Така че двете групи са важни и трябва да бъдат еднакво близки работа с тях и други. Но как?

Хората подписват. В хората, ако се гърчи веждите са знак, обещаващ добро здраве (противно на медицината) и благополучие. И ако се появи кърлеж с дясното вежда, казват те че нещо много лошо се случва първо, а след това всичко става веднага добре. Ако лявата вежда се свива, национални знаци обещават щастие и добро.

Какво да правим, когато веждата се размърда

Узнайте что можно предпринять, если отекли брови >>.

Избор на цвят на веждите за брюнетки: //beautiface.net/brovi-resnitsy/cvet-dlya-bryunetok.html

Какво става, ако веждата се гърчи

Нека да разгледаме какво да правим, ако една вежда се потрепва: защото това проблемът най-често ги изненадва и започва от самото начало неподходящ момент, отвличащ вниманието от работата, важна среща, дом въпроси, пътища и т.н. В тази ситуация можете да се опитате да спрете тези неволни сътресения сами. Има няколко начини.

 • мечтая

Ако веждата се размърда у дома, най-лесно е да лежите. да спя Ако няма такава възможност – поне затвори очи. и се отпуснете. Това ще успокои бунтовни нерви и следователно – веждите ще спрат да се потрепват.

 • мигащ

Ако бързо, бързо, мигате често, веждите ще спрат да потрепват. Това просто упражнение отпуска мускулите добре.

 • компрес

Ако имате време и възможност, сложете го на окото, което Дръпване, вече използван чанта за чай. И ефективни ще има напитки – черно, зелено, билково. Само нещо изключение – karkade. Достатъчно е 7-10 минути.

 • дъх

Ако не практикувате дихателни упражнения, А нервната кърба на веждата е първият сигнал, че е време да го направим. Нищо не помага да се успокои като правилно дишане. за Започнете достатъчно, за да направите следното. Покрий очите си. Поемете дълбоко дъх. Задръжте малко дъха си за 2-3 секунди и издишайте бавно. Нервната система трябва да бъде бърза се възстанови от такава респираторна релаксация.

 • чай

Отличен инструмент: ако веждата се гърчи, налейте си топло отпускащ чай. Но! Първо, трябва да бъде зелени или билкови (най-добрите варианти са лайка и иван). Цикорията също е позволена. Но забранени са черни сортове и кафе това условие. Второ, трябва да е топло, но не и горещо не е студено. Трето, не печелете положително върху него сладкиши, торти и сладкиши на нервната система. И не става въпрос за това отслабване и отпускане. Завършвайки чашата си ще почувствате това веждите спряха да се потрепват.

 • масаж

Ако веждата ви постоянно се потрепва (например веднъж седмично – Точно), трябва да се научите как да масажирате тази част от лицето. то отпуска мускулите и нервът спира истерично под вашето на кожата. Как се прави това?

 1. Измийте ръцете си с топла вода. Избършете ги.
 2. Премахни грима от челото, което се потрепва, и клепача (ако е, разбира се, възможно).
 3. Леко погладете веждите си. Движенията трябва първо да са меки, нежна, релаксираща. Постепенно увеличавайте тяхната интензивност, така че в края на краищата това беше по-скоро като триене и не като помилване. Така загряваш проблемната зона и правиш кръвта тече по-бързо.
 4. Лек изтръпване се движи от носа до края вежди. Вървете по този път няколко пъти.
 5. Затворете очи. Докоснете горния клепач с върховете на пръстите си. и вежди в същата посока.
 6. Поставете пръстите си върху затворения клепач и веждата. Направете някои налягане.
 7. Завършете масажа с лек удар.

Сега знаете какво да правите, ако изведнъж започнете да потрепвате. вежди. Но трябва да разберете, че всичко това е така нареченото временна линейка. Това не дава никаква гаранция, че скоро кърлеж отново няма да ви вземе за заложник. За да предупредите постоянен потрепване, трябва да се обърнете към първопричините, т.е. започнете да работите на нервната система. Ще отнеме време. На ще изисква търпение. Да, и финансово също ще има нужда да харчат пари И все пак си струва: само лечението може завинаги ще ви спаси от този бич.

Това се случва така. Понякога човек започва потрепване на вежда поради наследствен фактор. От една страна това е добре, защото не е свързано с нервната система и проблемите със здраве. От друга страна, това е лошо, защото в това Ако проблемът не може да бъде решен: само поставени и търпеливо изчакайте, докато накрая този кърлеж свърши.

Лечение на кърлежи за вежди

Лечение на вежди

Ако често и постоянно трепвате вежди (например, редовността е 1-2 пъти седмично или честота – почти всеки ден, това не е нормално), опитайте се да разберете това с вашия тялото не е така и се свържете със съответния специалист. ако болка в гърдите – отидете при кардиолога. Ако има наранявания череп или лице – на хирурга, травматолога или невролога. Има проблеми с очите и очите – на офталмолога. чувство алергични пристъпи – към алерголога. Психози, стрес и депресия – до невропатолог или психотерапевт. Ако не знаете, да просто отидете на терапевта. Той ще даде съответната посока.

Лечението зависи пряко от доставеното диагноза.

успокоителни

 1. Валериана – най-добрият успокоител на всички времена и народи. Между другото, това ще помогне в отделни случаи. Ако веждите не се дръпнат всички патологии, вземете това лекарство – всичко ще мине.
 2. Pax Plus Forte е хранителна добавка с билки, витамини и микроелементи.
 3. Афобазол – анксиолитичен и транквилизатор. има анти-тревожност, подобрява настроението, стимулира мислене и памет.
 4. Персен – билково лекарство, е предназначен за невроза, безсъние, тревожност, депресия, нарушения настроение, психосоматични разстройства.
 5. Фенибут е ноотропно лекарство, което намалява страха и тревожност.
 6. Хербион – седативни капки, предписани за възбудимост на нервната система, безпричинна раздразнителност, безсъние, тревожност, постоянно напрежение.
 7. Санасон-лек е комбинация от успокоително спестява от безсъние и стрес.
 8. Novo-Passit е седативно хомеопатично лекарство използва се за лечение на неврастения, тревожност, раздразнителност, страх, разсейване, повишена нервно-мускулна възбудимост.

витамини

Витамини са хранене, предимно за нервната система, който се разбива и причинява потрепване на вежди. Може да избере витаминен комплекс и изпийте всичко. Може да се закупи директно препарати от магнезий или витамин Б. в някои В случаите специалистите могат да предписват инжекции. Може да е така наркотици като:

 1. Milgamma – комбинация от витамини В1, В6 и В12.
 2. Нейробион – В1, В6 и В12.
 3. Neurorubin – същото.
 4. Витагамма – същото.
 5. Trigamma – същият + лидокаин хидрохлорид (така че инжекциите са не толкова болезнено).
 6. Complegam – като предишното лекарство.
 7. Комбинираното е същото.
 8. Beviplex – В1, В2, В5, В6, В12, РР.

В допълнение към лекарствата ще трябва да промени живота си, ако искаш да се отървеш от кърлежите вежди завинаги. Трябва да седи по-малко пред таблетки и лаптопи, нали ядат, получават достатъчно сън, разходка на чист въздух. И разбира се контролирайте емоциите си, по-малко нервни и тревожи. в противен случай Всички тези лекарства ще бъдат напълно безполезни. Ако сте Предпочитате традиционната медицина, има няколко полезни рецепти и в случай, че веждите се дръпнат.

Полезни съвети. От всички успокояващи лекарства най-добре, когато веждите се тресе Нова Pass. Факт е, че той действа много бързо, буквално в в продължение на половин час. Докато действието на други лекарства може се простират в продължение на няколко часа, дни и дори седмици.

Народни средства за кърлежи за вежди

Народни рецепти

И, разбира се, популярни успокояващи лечебни билки ще ви помогне да се отървете от този бич. За да не четеш вече извадили, у дома можете да готвите следните бульони и инфузии. Билките са по-добре да се вземат в смачкана форма. Няма значение какви са те. ще бъде – суха или прясна.

 • Колекция номер 1

Смесете 50 грама мента и дъжда, 30 грама шишарки от хмел и корен валериан. 20 грама от колекцията се изсипва чаша вряща вода. Настоявайте 20 минути.

 • Колекция номер 2

Смесете 10 грама лавандула и 15 грама зелен чай. Налейте два чаши вряла вода. Настоявайте 15 минути.

 • Събиране на номер 3

Смесете 10 грама зелен чай, 15 грама вар, лайка, мента, жълт кантарион. Изсипете две чаши вряла вода. Настоявайте 15 минути.

Сега вече знаете какво да правите, ако извадите челото: не можете оставете този сигнал на тялото без внимание. Помислете какво диктува какво не е наред с нервната система, където тя се провали. Това е така толкова важна сфера в живота на човека, че тя трябва да бъде платена максимално внимание. Сега – отбележете, малко по-късно – разбивка, в резултат – продължително лечение с антидепресанти и неуспех на ритъма на живот. Няма нужда да доведе до крайности. Предприемете действия възможно най-рано. с първите “камбани” под формата на потрепващи се очи, клепачи, вежди. Навременната превенция ще помогне за предотвратяване на тежките последствия заболяване.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: