Червени очи: какво да правим, за да погледнем отново стана чист и сияен? Най-добрите домашни маски

1 а

Често сутрин много хора имат червени очи: какво да правят, ако в През деня този ефект не минава, а понякога дори се влошава? Научете как да премахнете този нежелан ефект: разберете и премахнете възможни причини за зачервяване, изберете аптечен инструмент, направете го домашни маски. Рецептите са тук.

Когато очите са ясни, ясни, светли, безоблачни, те Дайте лицето специален чар, добре поддържан, красота. Но виж Днес такъв вид е голяма рядкост. Очен протеин е различен зачервяване, което всеки е изразил по различен начин: някой вътре повече, някой – в по-малка степен.

За някои този козметичен дефект, който се появява сутрин, минава през деня, но повечето трябва да го приемат няколко дни и дори седмици.

Да предположим, че постоянно или много често намирате червени очи в огледалото ми: какво да правя с този бич – това проблемът трябва да бъде решен възможно най-бързо. Това състояние не е нормално и изисква козметични и понякога медицинска намеса.

Причини за зачервяване на очите

Причини за червени очи

Преди да решите какво да правите, ако очите ви са червени, трябва да го направите опитайте се да идентифицирате причината, която е предизвикала този ефект. Най- нищо не може просто да се случи в организма да бъде някакъв фактор, за който кръвообращението в. t лигавицата на органа на зрението.

Кръвоносните съдове на протеина на очите се разширяват, стават видим и по този начин се създава подобен ефект. опитвам разберете защо имате червени очи: само след като разберете и премахване на първопричините можете да се отървете от това бедствие.

разширяващите се съдове на окото се разширяват, стават видим и по този начин се създава подобен ефект. опитвам разберете защо имате червени очи: само след като разберете и премахване на първопричините можете да се отървете от това бедствие.

 • Еднократна сума, случайни фактори, заобикалящи среда: прекалено ярка слънчева светлина, сух въздух вътре, силен вятър отвън, цигарен дим, смяна климатични условия (най-често червените очи са воднисти и боли). Обикновено тази атака в този случай си отива, но ако е необходимо, трябва да се опитате да носите слънчеви очила и овлажнявайте въздуха в помещението, в което се намирате. качество Слънчевите очила търсят тук: //www.sm-ochki.ru/
 • Прах върху лигавицата на очите: изплакнете ги под течаща вода.
 • Чуждо тяло: изисква спешно отстраняване, без значение колко е малък.
 • Просрочени, замърсени или лошо съчетани контактни лещи: трябва да преминете проверка офталмолог, замени лещите с очила.
 • Често червени очи за алергии: тук ситуацията може да бъде коригирана само чрез лечение на основното заболяване и елиминиране на източника на алергена.
 • Наранявания (бум, драскотина): зачервяване преминава след заздравяване на рани.
 • Большое количество выпитого алкоголя</strong>: сутрин след партита, много често очите са червени, подути, с чанти: трябва да се контролирате върху тях мероприятиях.</li><li>Чрезмерные <strong>физические нагрузки</strong> на глаза, умора, напрежение: много очи са червени от компютъра, телевизия или четене. Необходимо е да се намали времето, прекарано в близост екрани, монитори и книги, правя специални упражнения за очите, давать им отдых.</li><li><strong>Неполноценный сон</strong> — самая распространённая причина красных глаз. Опитайте се да поспите – и на сутринта ще видите ясно, чисто, красиви очи без червено прожилок.</li><li><strong>Заболевания</strong>, които са придружени от треска (настинка, грип), в обикновените настинки има червени очи. След възстановяване всичко проходит.</li><li>Долгий <strong>плач</strong>: всем известно, что от слёз очите се изчервяват бързо. Ако не искате този ефект, а сълзите от по някаква причина не можете да го избегнете, опитайте се да не разтривате очите си и след това Когато се успокоите, осигурете им приток на пресни воздуха.</li><li>Болезни глаз: <strong>блефарит</strong> (воспаление фолликулов у бази на ресничките, причинени от бактерии) <strong>конъюнктивит</strong> (воспаление слизистой вирусного происхождения), <strong>язва роговицы</strong>, <strong>глаукома</strong> (в период приступа этой болезни), <strong>увеит</strong> (възпаление на хороидеята), <strong>астигматизм</strong> (нарушение роговицы, формы хрусталика), <strong>астенопия</strong> (быстрая умора на очите). В този случай, само навреме и пълното им третиране заболеваний.</li><li><strong>Стресс</strong>, постоянно нервно напрежение. Антидепресанти и консултации психолог или психотерапевт ще ви помогне да успокоите живота си това би довело до премахване на червения ефект глаз.</li><li><strong>Давление</strong>: червени очи могат да бъдат един от признаците на хипертония. Веднага след това налягането се нормализира, зачервяването изчезва тоже.</li>

Това са най-честите причини за червените бели очи, въпреки че това всичко е твърде индивидуално. Има някои специални фактори, далеч не е типично, причинявайки червени очи.

за търсете тези обстоятелства, разберете, опитайте се да стигнете до дъното проблеми и да започне незабавното му елиминиране.

Разбира се, това ще отнеме повече от един ден, а не винаги възможно е да се води идеален живот. Ако зачервяването на очите не е така следствие от някакво сериозно заболяване и се нуждаете от възможно най-много се отървете от този ефект по-бързо, използвайте различни средства – фармацевтични и национални.

Капки в борбата срещу зачервяване на очите

Сега в аптеките голям избор от всякакви капки за очи, които се продават без рецепта и обещават незабавно освобождаване от зачервяване.

Правилното решение все още ще бъде консултация с офталмолог, кой ще може да схване същността на вашата ситуация, ще разкаже за това правилно използване на медицинските изделия за очите и предписване специфично лекарство.

Да, всички тези прекрасни капки помагат да се елиминират червените очи, но ако се използват неправилно, ситуацията е само по-лошо. Като закупувате тези средства, трябва да се придържате към цялото. редица правила, които ще помогнат да се избегнат бъдещи усложнения и нежелани последици.

 1. Отиди на рецепцията до офталмолога и вземи капки от червеното в съответствие с нейните препоръки.
 2. Внимателно прочетете инструкциите, закупени лекарство.
 3. Не използвайте този продукт повече от три пъти. ден.
 4. Не използвайте капки от този вид повече от три последователни дни. Не забравяйте да си почивате: колкото по-често – толкова по-добре.
 5. Разберете един факт за себе си: капки срещу червени очи – това не е лечение, а еднократен, еднократен ефект. Те свиват разширени кръвоносни съдове само временно. след как ефектът от лекарството ще премине, ефектът на червените очи ще се върне отново, ако през това време основната причина за това не е разрешена дефект. Не само това: с честа употреба на такива капки кръвоносни съдове свикнете с такава стеснителна дейност отвън и от себе си постепенно губят възможността да го направят, като че ли “мързеливи”. След редовно използването на такива лекарства ще бъде много трудно да се принуди разширените капиляри се стесняват без външни натиснете.
 6. Погребете капките в очите само ако не са декоративна козметика, тъй като активните вещества на лекарството могат свържете се с нея и само увеличете зачервяването на очите.
 7. Внимавайте с контактните лещи: от сорта Само шепа капки срещу червени очи могат да бъдат погребани изваждане на лещи от очите. В други случаи просто ги имате. каша.

Така че, ако трябва бързо да премахнете червените очи (например сутрин, преди работа, бизнес среща или дата), Винаги имайте на ръка бутилка магически капчици. Техният избор в съвременните аптеки е широка и разнообразна:

 • “Мурин”;
 • “Тетразолин”;
 • “Hilozar”;
 • “Оксиметазолин”;
 • “Sistayn ultra”;
 • “Опти Левомицетин”;
 • Renu Multiplus;
 • “Нафазолин”;
 • “Ftogel”;
 • “Hilokomod”;
 • “Vitabakt”;
 • “Taufon”;
 • “Betadrin”;
 • “Sofradeks”;
 • “Oksial”;
 • “Optiv”;
 • “Visine”.

Всички тези лекарства действат много бързо и целенасочено, когато правилно използване. Още след 5–20 минути след накапването червено бяло на окото ще стане бяло, ясно, ясно, сияещо. Повечето от тези капки също имат овлажняващо и антибактериален ефект. Затова те елиминират ефекта сухота и предотвратяване на инфекция на лигавицата в случай на случайно t замърсяване.

Препоръчва се такива препарати да се съхраняват в комплекта за първа помощ които често имат червени очи.

Ако никога преди не сте страдали от това, тогава изведнъж Събудих се сутринта и открих такава атака, не се паникьосвайте си струва. Винаги има популярни рецепти, които идват на помощ такива неочаквани моменти.

Домашни начини за премахване на зачервяването

Маски за червени очи

Може да се осигури бързо и качествено лечение на червени очи. домашно приготвени лосиони и маски от най-простите, импровизирани продукти. Някои от тях се приготвят много бързо и са полезни. тези, които имат червени очи сутрин. 5–10 минути маска – зачервяване изчезна.

Тези рецепти за маски, които изискват определено време, може да се направи веднага след работа: затова оставете очите си отпуснете се, намалете напрежението и умората. Можете да ги направите толкова често, колкото ви трябва: няколко пъти на ден.

Въпреки това, преди да ги приложите, не забравяйте да проверите Приготвеният състав ще ви накара ли да сте алергични?

 • Картонена маска

Измийте обилно, пресни картофи, обелете, настържете. В резултат пюре обвивам в тензух, сгънати в няколко слоя. Прикрепете към зачервените очи в продължение на 5-15 минути.

 • Кубчета лед върху билки

Чаша вряща вода излива сухи цветя лайка или дъбова кора (една супена лъжица). Оставете под капака за един час, старателно изцедете Налейте ледени кутии, сложете в хладилника за един ден. По сутрин се прилагат лечебни кубчета лед към клепачите като издържайте.

 • Лосион за чай

Ако често се събуждаш сутрин с червени очи, винаги удобни чанти за чай трябва да се използват вечер. Сложете ги на затворени клепачи – и след 7–10 минути изглеждайте ще стане ясен и чист като сълза. Ако няма торба, навлажнете памучните пъпки. Задвижва се в топла или студена напитка и използва същия модел. Може да се използва и зелен чай, но той премахва гънките повече. и торбички под очите. Но черните сортове са добри само срещу зачервяване на очите.

 • Маска за краставици

Изплакнете пресни краставици добре, обелете, освободете от семена, решетка. Полученото пюре за увиване в тензух, сгънати в няколко слоя. Прикрепете към зачервените очи 5–15 минути.

 • Медът пада

Разтопете се на водна баня съвсем малко, не навреме за захар мед, така че тя става течна и топла. След този мед (1 капка) се разтварят в кипяща вода при стайна температура (една супена лъжица). Придайте червени очи във всеки клепач 1 капка от получения разтвор на мед.

 • Маслиново увиване

Загрейте зехтина във водна баня, овлажнявайте памучните тампони в нея, нанасяйте ги върху очите 5–7 минути.

 • Контраст компрес

Изсипете топла и студена (охладена) в отделни чаши. преварена вода. Алтернативно влажни парчета марля в купички и нанесете върху зачервените очи.

 • Картофено пюре

Сварете новите картофи без сол и други подправки. малко Охладете, увийте в марля, сгъната в няколко слоя. прикрепете зачервени очи в продължение на 5-15 минути.

 • Маска от магданоз

Нарежете пресен магданоз, увийте в един слой марля. Нанесете върху зачервени очи в продължение на 7-10 минути. Такава маска перфектно облекчава умората и премахва ефекта на червените очи.

 • Apple маска

Пресна зелена ябълка, почиства се от семена и кори, разтривайте, увийте в марля, сгъната в няколко слоя. Прикрепете към клепачите за 5 минути.

Ефективното отстраняване на червените очи у дома е предизвикателство. доста разрешими, с различни методи. На ваше разположение и множество лекарства под формата на капки, и различни народни средства под формата на лосиони и маски. Овладяха ги домашна употреба, не забравяйте, че без премахване основните причини за червените очи се отърват от тях е невъзможно.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: