Етерично оранжево масло за домашни грижи зад косата

1

Ако имате тъп, мазен къдрици, не забравяйте да използвате домашно приготвено етерично оранжево масло за коса: то притежава целия набор от медицински и козметични свойства. Научете повече какви индикации и противопоказания са за неговото външно приложения, както и рецепти на най-добрите маски.

Съдържание:

 • Съставът на портокаловото масло
 • Показания за използване на оранжев етер за коса
 • Черен списък: противопоказания
 • Домашна употреба на портокалово масло за коса
  • Проверете за алергични реакции
  • Начини за използване на оранжево масло
  • Малки трикове
 • Рецепти за коса с портокалово масло

За лечение и домашни ежедневни грижи може да се използва етерично оранжево масло за коса, което е представено на пазара три сорта. Първо, сладкото, което получават от обикновени плодове. На второ място, petitgrain, който се произвежда от притискане на листа, млади издънки и неузрели оранжеви плодове. Трето, горчиво, добито от смачкано кора от зрели оранжеви плодове. При правилно използване у дома всички тези етери са най-полезни въздействие върху здравето и външния вид на косата, корените и скалпа, t благодарение на богатата палитра от полезни вещества, които са в тях овладян.

оранжево етерично масло за коса

Съставът на портокаловото масло

С добавянето на портокалово масло към продуктите за грижа за косата, вие наситени с тях и скалпа с маса от хранителни вещества, сред които:

 • лимонен е въглеводород, който дава масло специфична цитрусова миризма;
 • цитрал – алдехид, известен с неговия антисептични и противовъзпалителни свойства;
 • деканал – алдехид с оранжева миризма кора;
 • естери на алифатни и терпенови алкохоли имат дезинфекционен ефект;
 • сескитерпенови алдехиди – органични вещества, които насърчават клетъчния растеж и имат антипаразитни свойства;
 • terpinen – въглеводород, който се използва в качеството на разтворителните пигменти;
 • phellandrene – monoterpene, активно се използва в. t медицина;
 • Кариофилен – въглеводород, известен като отлично почистващо средство;
 • Линалоолът е терпеноид, използван в като парфюмна композиция в много съвременни шампоани; именно това вещество най-често причинява алергични реакции на кожата.

Химичният състав на етеричното масло от портокал не е обичайният витамини, но присъщи на него терпени и алкохоли, имат върху косата и скалпа е не по-малко активен и благоприятен ефект. Поради тяхната козметични и лечебни свойства на този етер козметици и трихолозите препоръчват да се използва у дома някои проблеми с къдриците.

Какво има в петрола

Ако имате суха коса, използвайте естествено овлажняване – маской с оливковым маслом>>

За повредени и разхлабени нишки се нуждаят от медицински маски рициново масло: //beautiface.net/maski/dlya-volos/maski-s-kastorovym-maslom.html

Показания за използване на оранжев етер за коса

Проникващи коси, корени и скалп, терпени, алкохоли и. T въглехидратите от етерично масло от портокал стават активни участници различни химични процеси, върху които здравето и появата на къдрици. Приложете го като Препоръчва се терапевтични и козметични продукти, когато се разглеждат следните въпроси проблеми:

 • пърхот: под въздействието на портокалово масло ще бъде много по-малко, сърбежът ще спре;
 • педикулоза: паразитите не издържат на миризма този етер;
 • бавен растеж на косата: със сигурност не си струва Очаквайте, че с редовната употреба на оранжево масло вашата плитка ще растат по скокове и граници, и все пак резултатите от вас забележите;
 • неуспешно оцветяване: ако има сянка на къдрици се оказа напълно различно от това, което очаквахте с използване на множество маски с концентриран оранжев етер ситуацията може да бъде отстранена, защото ще унищожи чуждия пигмент и ще ускори връщането на предишния ви цвят;
 • Жълти знаци: Блондинките знаят как не е лесно да се отървете от него, но с портокалово масло (сладко като и горчиво), ще престане да бъде проблем;
 • тип козина: като всеки цитрус, оранжев премахва мазния блясък, контролира работата на подкожните жлези на главата, сега косата ви няма да се замърси толкова много и да се измие много по-рядко.

Ако гореспоменатите проблеми са засегнали живота ви, не го правете до отчаяние. Оранжевото масло ще ви помогне да ги елиминирате. Козметиците заедно с трихолозите отбелязват, че оранжевият етер проявява повече терапевтичен ефект върху косата козметологията. Но за да извлечете от него за себе си максимална полза, трябва да се научите как да ги използвате разумно домашни условия. И най-вече – научете за противопоказанията активното му използване като продукт за грижи Коса.

Интересно е

Учените са разбрали, че има оранжево етерично масло терапевтичен ефект не само върху човешкото тяло, но и върху него растението, в което се съдържа, защитавайки го от различни заболявания.

Когато е невъзможно да се използва портокалово масло

Черен списък: противопоказания

Етеричното масло от портокал се произвежда от цитрусови плодове какво съдържа такива вещества, които причиняват сериозни заболявания алергични реакции до ангиоедем. Затова трябва да бъдат изключително точни дори когато се използват външно.

Грешката е направена от онези, които вярват, че ако те, без никакви странични ефекти ядат вкусни портокали, а след това и етерично масло за Лечението с коса може да се прилага без страх.

Има редица противопоказания за употребата му в като външна козметика за коса. За тях включват:

 • индивидуална непоносимост;
 • алергични реакции;
 • драскотини, ожулвания по скалпа;
 • бременност;
 • синдром на хронична умора;
 • психични разстройства и заболявания;
 • епилепсия;
 • тип суха коса.

Ако всички горепосочени здравословни проблеми ви засягат нито трябва да рискувате собственото си здраве и благополучие техните къдрици. По-добре да намерите друг продукт за грижа. зад тях. В противен случай оранжевият етер с такъв силен аромат не е включен шегата ще обърне главата ви в буквалния смисъл на думата и на вас ще стане лошо. Като се има предвид терапевтичния ефект на маслото, не трябва пренебрегвайте списъка с тези противопоказания.

Необичайни!

Ние сме свикнали с една и съща козметика, твърде дълго нанасяне, пристрастяване в тялото (кожа, коса) и престава да действа. С етерично масло от портокал не можеш да се страхуваш от него: няма такъв имот, така че можеш използвайте го за грижа за косата колкото си мислите удобно.

Показания и противопоказания за употребата на портокалово масло за грижа за косата

Домашна употреба на портокалово масло за коса

Ако противопоказанията не ви засягат по никакъв начин и не го правите нетърпеливи да изпробват лечебните свойства на оранжевото масло коса, първо се запознаят с правилата за домашна употреба това лекарство. От тяхното спазване ще зависи пряко резултатите от процедурата. Не забравяйте, че имате работа концентрирана и силно ароматизирана течност, с която трябва да бъде в състояние да се справят.

Проверете за алергични реакции

Не забравяйте да проверите дали сте алергични към оранжево масло. Тази процедура включва два етапа.

 1. Първо, трябва да сте сигурни, че тялото ви е нормално ще реагира на силния, специфичен аромат на този етер. За това запалете ароматна лампа вечер за 30-40 минути и анализирайте собствени чувства Липса на замаяност и гадене – норма позволявайки използването на оранжево масло за открито прилагане.
 2. Второ, проверете дали имате алергия към кожата. контакт с такова активно вещество. За този чай лъжица вода, добавете капка етер, разбъркайте получения състав и го нанесете на китката си за 10 минути, след това изплакнете. Ако сте в в рамките на 2-3 часа няма да има сърбеж или обрив на третираните място, можете без страх да добавите оранжево масло различни продукти за грижа за косата.
 3. Въпреки това, ако в някакъв момент в тяхната употреба се чувствате дори лека слабост, замаяност или гадене, необходимо е лекарство веднага ще се измие.

Начини за използване на оранжево масло

 1. Добавете оранжевия етер във всеки магазин и дом продукти за грижа за косата: шампоани, балсами, компреси, маски, климатици. Приблизителна доза – 1 капка етер 1 супена лъжица от основния състав.
 2. Можете да използвате етер за ароматерапия.

Малки трикове

 1. Ако използвате оранжево масло в състава на маските, не го правете затопли други съставки означава: етер губи част от техните лечебни свойства в контакт с горещи и дори топли продукти.
 2. Няма нужда да се добавя етерично масло от портокал във всички случаи подред. Изберете един начин: или изплакване или маска, или миене на аромат. Твърде често неконтролирано използване на такъв концентриран и ароматен вещества няма да бъдат полезни за косата ви.
 3. Честотата на използване ще зависи от метода. използвайте оранжево масло за коса. Ако е маска, 2 пъти седмица ще бъде достатъчно. Пълен курс на възстановяване и лечение прави от 10 до 15 процедури, в зависимост от Вашата Това е. Ароматерапията се извършва ежедневно за 1-2 дни седмици. Добавяне на оранжево масло към шампоани и трябва да се направят климатици, с всяко шампоан.

Имайте предвид, че…

– Етеричното масло е много по-леко от водата, така че за изработване на маски за коса разреден във всякаква основа (може да бъде мед, сол, мляко), и след това добавете вода.

При спазване на тези правила и препоръки оранжевото масло ще ви зарадва с терапевтичния и козметичен ефект върху външния вид състояние на косата и скалпа. Можете да изберете всеки, който желаете. Вие го използвате у дома. Много рецепти, и всеки от тях е ефективен по свой собствен начин.

Как да кандидатствам у дома

Рецепти за коса с портокалово масло

Етерично оранжево масло е удобно да се използва за грижа. косата, защото начините на нейното прилагане са разнообразни и в композицията на маските, която хармонично и безвредно се комбинира в най-много различни компоненти. Вие ще бъдете това, от което да избирате.

 • Маска за пърхот

Смесете козметично бадемово масло (3 супени лъжици), 3 капчици оранжев етер, по 2 капки екстракт от мента, евкалипт, пачули. Дръжте главата си 3 часа. Изплакнете аптеката шампоан срещу пърхот.

 • Изплакване с жълт цвят

Налейте 5 супени лъжици пресни или сушени цветя от лайка вряла вода, оставете под капака за 2 часа. Щам, добавете 10 капки портокалово масло.

 • Подхранваща маска

Смесете 2 жълтъка с мед (1 супена лъжица), 3-4 капки оранжев етер, репей или рициново масло (2 супени лъжици лъжици).

 • След неуспешно оцветяване

Смесете 200 грама заквасена сметана с 6-7 капки портокалов етер. Сложете коса за 3 часа.

 • Aromaraschosyvanie

Нанесете 5-6 капки портокалово масло към гребена. внимателно разресвайте нишките за 5 минути.

 • Освежаваща маска

Смесете козметично бадемово масло (2 супени лъжици) с 4 капки оранжев етер, 2 капки евкалиптов етер.

 • Маска за растеж на косата

Смесете мед (1 супена лъжица), евкалиптови естери, портокал (3 капки), кедрово масло (4 капки). Добавете жълтък, зехтин (2 супени лъжици).

 • За фина коса

Смесете зехтин (3 супени лъжици) с иланг-иланг (3 капки), 2 капки портокалово масло.

 • Косопад

Смесете маслото от репей (3 супени лъжици) с оранжеви естери, лайка, бор (2 капки).

 • Фиксиращо изплакване

В един литър топла вода се разтварят 5 капки портокал, иланг-иланг, лайка, сандалово дърво.

Сега знаете за лечебните и козметични свойства на същественото оранжево масло за коса: укрепва корените, лекува скалпа от пърхот, прави къдриците не толкова мазни, елиминира нежелани ефекти от неуспешно оцветяване. Рядко в която означава комбиниране на такъв комплекс, буквално анимиращ нишки. Освен факта, че това вещество ще направи косата ви блестящ, здрав и красив, редовно дишайки този аромат, вие изненадан да забележи, че те са станали много по-спокойни. Твоята нервна системата също ще се наслади на тези невероятни процедури ароматерапия.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: