Фурнири и лумининери: Какво трябва да знаете за тях начини да намерите перфектната усмивка

Първо, нека погледнем какво е то:

Фурнирът е тънка плоча, която пасва предната повърхност на земния зъб. За модерни фурнири завъртането се нуждаеше от малък до един mm. Те се използват в случаите когато зъбите са твърде големи или много изпъкнали.

Luminir е и тънка плоча, която фиксиран без завъртане. Те се използват и когато малки зъби и когато има пукнатини между тях. Но зъбите не са обикновено трябва да изпълнява.

Фурнири и лумининери: Какво трябва да знаете за тях начини да намерите перфектната усмивка

От какво са направени?

Първоначално фасетите за зъби бяха направени от подобрен порцелан. Те бяха много дебела и не много здрава.

Тогава те изобретили такъв нов материал като Cerinat. плаки Веднага стана по-тънка и не изискваше такова силно завъртане. Това е така са предшественици на лумининерите.

Следващият материал, E-max, е порцелан, подсилен с никел. Той е вътре Два пъти по-силен от Cerinata и лесно ви позволява да пресъздадете релефа и структура на зъбите, нюанси на зъбния емайл и така нататък.

Фурнири и лумининери: Какво трябва да знаете за тях начини да намерите перфектната усмивка

Какви проблеми могат да решат инсталираните фурнири?

  1. Естетична: неправилна форма и размер; неравномерност на емайловото покритие, непривлекателен цвят, петна; старото грозни пломби.
  2. Функционални: дефекти на самия зъб; разширени празнини; често срещани проблеми с хапе.

Наред с другите неща, те ще помогнат да се бори с разрушителното промени поради възрастта.

Кой не може да ги използва?

Пациентът е на възраст до шестнадесет години. Това е през този период Има образуване на ухапване, узряване на емайла, затова и тяхната не може да се настрои. Абсолютно противопоказание – твърде много развалени зъби.

Инсталиране и поддръжка

Започнете с консултация със специалист. Само с негова помощ Можете да изберете: какви плочи са необходими, точната сума възстановени зъби и желания нюанс. Тогава всичко ще се проведе необходимите манипулации.

Те не се нуждаят от специални грижи. Почистете зъбите си два пъти ден, преминете редовен преглед при зъболекар, използвайте обикновена зъбна конци. Опитайте се да избягвате да ядете твърдо. продукти.

Други методи за възстановяване

  • Избелване. Не забравяйте, че това няма да се отрази формата на зъба, само ви позволява да промените цвета му. И вие трябва периодично го актуализирайте.
  • Възстановяване на изкуството. Лъжи Процесът е дълъг и ще ви е необходим VM ежегоден редовен контрол и полиране.
  • Корони. Инсталиран само с въртене. Дългосрочна и надеждна защита на зъбите. Но, ако зъбите не са силни повредени, използвайте други методи за възстановяване.

Бременност и спорт

За предпочитане е след това да се поставят фурнири, изискващи завъртане трети месец на бременността. Ако не се изисква завъртане – това е възможно инсталация по всяко време. Няма забрани и ограничения, когато извършване на всякакъв вид спорт.

Кратки препоръки

  • Цена. Най-високата цена ще бъде модерни и висококачествени продукти.
  • Избор на фурнир с или без завъртане. Не забравяйте да се консултирате с Вашия лекар.
  • Изборът на лекар. Обърнете внимание на три неща: колко време лекарят е работил с инсталирането на фасети, какви методи инсталация той притежава и който може да ви препоръча това лекар.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: