Как да се елиминира дразненето след бръснене крака?

Неправилната техника може да бъде причина за дразнене на кожата. бръснене. Ето някои предварителни съвети за избягване дразнене на очите:

  • Най- инаги омеквайте косата преди бръснене. Най-меките косми са, когато току-що взехте вана.
  • Не използвайте пяна, за да не пресушите кожата. сметана бръснене, съдържащо алое вера, е най-добрата алтернатива на сапуна.
  • Бръснете косата си по посока на растежа им. Разбира се, косми бръснене по-добре от дъното нагоре, но също и дразнене в този случай -силни.

Никога не отделяйте време. Бръснете краката си бавно, после ефекта продължи по-дълго!

Справянето с зачервяване и сърбеж ще помогне на лосион след бръснене.

Как да се елиминира дразненето след бръснене крака?

Можете да смазвате кожата за бръснене на краката си. крем за хидрокортизон (1%). Той ще свие кръвоносните съдове и ще направи антисептично действие. Не използвайте обаче хидрокортизон. всеки ден Повторно прилагане на този крем може да бъде само два дни. В противен случай, пристрастяването може да се развие, а кожата постепенно ще се разредят и дори ще се опънат.

Тъпата бръснач дразни кожата много повече от остър. Не забравяйте своевременно да промените бръснача. или прикачен файл за него. Идеален – веднъж седмично. оптимално Решението е да използвате електрическа самобръсначка. Това устройство дразни кожата. минимум.

Ако бръсненето причинява акне по кожата, кремовете ще ви помогнат; което включва бензоил пероксид в разтвор от 2,5 или 5%. пари Този тип може да се използва ежедневно.

Ако дразненето и възпалението на кожата се появяват отново и отново, опитайте да замените бръсненето с лосион Коса. Можете да опитате депилация инструмент течен лазер, машината не е необходима. Тези лекарства имат интензивна миризма и изискват повече време, за да ги използват, но не са толкова силни дразни кожата като бръснач.

Как да се елиминира дразненето след бръснене крака?

Ето защо е възможно алергична реакция към лосиона Нанесете малко количество върху гънката на лакътя. лосион може да се използва, ако в деня не се появи зачервяване усещане за парене. В противен случай не може да се използва.

  • Никога не бръснете косата си на вече раздразнена кожа. Това вие предизвика още по-голямо раздразнение.
  • След бръснене кожата трябва да почива 10-12 часа. категорично не можеш да я поставиш на слънце.
  • Ден след това е приемливо къпането в солена морска вода бръснене.
  • Бръсненето е необходимо сутрин, и в никакъв случай – не вечер. На сутринта кожата е свежа и еластична, по-лесно се справя със стреса.

Помислете, че ако бръснете косата на краката си, тогава растете нови по-твърд и по-ярък. Ето защо, дори и най-малката коса ще визуално забележим, да не говорим за факта, че на допир – също. уви, но ще трябва да се бръснете по-често.

Ако кожата ви е честа и косата ви е тъмна, изхвърлете такава Начини за депилация, като бръснене. В крайна сметка, дори след бръснене тъмно космите отвътре са прозрачни през светлата кожа. В В този случай е необходимо да премахнете лука. Най-добре изваждане на епилатора за коса, депилация с кола маска. Във всеки козметичен салон ще намерите най-подходящия метод епилация.

Ако след бръснене имате подуване, нагряване и температурата се е повишила, не забравяйте да се консултирате с лекар предотвратява развитието на инфекция.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: