Микропигментация на вежди за постоянно грим: характеристики на салонната процедура

как ва е микропигментацията на веждите в салона: различията между процедурата и татуировката, сходството с микробладинг, предимства и недостатъци, индикации и противопоказания, различни видове техники. Разберете как се прави това оцветяване. Как след това добре се грижи за веждите.

Съдържание:

 • Микропигментация и други процедури
 • видове
 • Предимства и недостатъци на микропигментацията
 • свидетелство и противопоказания за микропигментация
 • Как е процедурата
 • Грижа за веждите след микропигментация

Променете характеристиките на лицето, направете ги повече възможно хармонично не само поради пластичната хирургия. за Това може да бъде записано в салона при обичайната козметология. наскоро стана много популярна. Това е микропигментация на вежди ръчно (затова тази техника се нарича ръчна) с помощта специален инструмент (дръжки). Учителят въвежда цвят пигмент в горните слоеве на кожата, като по този начин се създава ясно изразен, но естествено рисуване Само един час търпение – и тази украса ще остане на лицето за период от 1 до 2 години. Невероятният резултат – не вярно ли е? Време е да се запознаем с тази магия по-близо.

Какво е микропигментация на вежди

Микропигментация и други процедури

Много често се бърка с микропигментация с вежди tatauzhem, след това с microblading, след това с sputtering, след това с 3D технология създават гъсти и обемни вежди. Модерна жена, която реши направете постоянен грим, трябва да разберете как са свързани е всички тези понятия. Ще помогнем да разберем този въпрос което само на пръв поглед изглежда трудно.

Микропигментация и татуировка на вежди

Така че, много от тях са доста разумно заинтересовани: татуиране на вежди и микропигментацията е същата или не? Грамотен майстор ще отговори, че съществуват сериозни различия между тези процедури.

Критерии за сравнение

татуировка

Mikropigmentirovanie

Дълбочина на пигмента

Около 2 mm.

Приблизително 0.3–0.8 mm.

Наситеност на цветовете

Веднага след татуировката сянката е много ярка, но постепенно става приглушен и не прилича на оригинала.

Веднага след микропигментация, нюансът е светъл, постепенно става не толкова изразено, но изобщо не е приглушено, той остава доста наситен, тъй като пигментът е въведен не дълбоко

Странични ефекти

Подуване, болезненост, кора. Страничните ефекти са изразени. Рехабилитационният период е 7-10 дни.

Леки, полупрозрачни кори, леко подуване. Страничните ефекти са леки. Период на рехабилитация – не повече от 5 дни.

продължителност

2-3 години.

1,5-2 години.

|

Според тази таблица, разликата между Микропигментация на вежди и татуиране са очевидни. Това е така далеч от едно и също нещо – имайте това предвид, когато отивате в салона постоянен грим.

Микропигментация и микробладинг

Всичко е много по-ясно с microblading и Микропигментация на вежди: разликата е в това първата процедура е вариация на втората, тя е по-тясна концепция. В противен случай те са еднакви и тези термини могат да се обменят помежду си, т.е. да бъдат пълни синоними.

Така че процедурата за микропигментация на веждите – Това е ноу-хау на съвременната индустрия за красота, която дойде на място татуировка. Следователно те не могат да бъдат поставени на едно ниво и да се считат за синоними. Докато микробладингът и пръскането са разновидности. mikropigmentirovaniya. Между другото, не само. В рамките на неговата рамка Можете да направите ръчно оцветяване на вежди с различни техники.

Същността на понятията. Микробладингът е Англицизъм, появата на който се дължи на езика на Запада ориентация на модерната индустрия за красота. Микропигментацията е по-добро име за тази процедура, тъй като отразява процеса на оцветяване, а не инструмент за него: “острие” означава “острие”.

Разликата между микропигментация на вежди и подобни процедури

Как е безопасно пиърсинг на вежди, как се прави: //beautiface.net/brovi-resnitsy/pirsing-brovi.html

Всё, что нужно знать о ламинировании бровей>>.

видове

Какви видове микропигментация на вежди предлагат модерни салони за красота? В основата на всяка техника – Метод за администриране и разпространение на пигменти:

 • метод за коса / европейски – рисуване на всяка отделна коса;
 • микропигментация в сянка / слайд кран / засенчване – прилагане на лека частична сянка, леко Коригиране на съществуваща форма, визуално придаване на веждите дебелина;
 • реконструкция – създаването на вежди от нулата пълната им загуба;
 • 6D / Ориенталска технология – подробен чертеж веждите до най-малкия детайл, които е трудно да се различат от реалните, ретуширащи недостатъци, създаващи допълнителен обем, невероятно плътност поради комбинация от няколко нюанса на пигмента и различни дължина, дълбочина и посока на рязане.

Може да се направи и микропигментация на вежди. Хена – естествена боя, която не е толкова вредна като нея изкуствени аналози. Въпреки това, той има и други недостатъци: то често причинява алергии и не е толкова богата на нюанси. Във всеки случай Можете да използвате тази процедура, за да създадете постоянна биомеказа.

Имайте предвид. В цените на салоните можете отговарят на различни епитети до процедурата микропигментация: прахообразна, кадифе, пунктирана, постоянна. Всички те имат едно и също нещо – не търсят различия в тях.

Видове микропигментация

Предимства и недостатъци на микропигментацията

Защо, в сравнение с татуировката, микропигментацията е винаги печели ли? Защо повечето жени го предпочитат с него? Въпреки достатъчния брой недостатъци и предимства тази процедура все още превъзхожда.

предимства

 1. Липсата на дълбоки наранявания по кожата, безкръвност.
 2. Минимална болезненост, която намалява анестезия.
 3. Подуването на веждите е леко след микропигментация и в повечето случаи са напълно отсъстващи.
 4. Ако се образуват кори, те са много тънки, полупрозрачни, почти незабележимо, бързо отпадащо.
 5. Кратък (максимум 5 дни) период на рехабилитация.
 6. Създаване на естествен ефект от естествените вежди.
 7. Резултатът е красива форма.
 8. Няма възрастова граница.
 9. Цветът на веждите след микропигментация се променя само леко, оставайки в първоначалното състояние до 90%.
 10. Дълготраен ефект – до 1,5 години (това е един от най-важните въпроси за всички жени – колко държи микропигментация на веждите).
 11. Постепенното отстраняване на пигмента от кожата гарантира, че няма по-нататъшни неестествени пурпурни или синкави оттенъци.
 12. Цялата процедура отнема по-малко от час.

недостатъци

 1. Висока цена
 2. Добри професионалисти, които са обучени и професионално ангажирани с ръчна пигментация на вежди, е много трудно да се намери.
 3. След няколко години пигментът ще започне постепенно. екскретират, така че трябва да направите отново mikropigmentirovanie.
 4. Крайният резултат ще бъде видим едва след като бъдат изключени. кора, подуване, лющене, накрая зададена сянка.
 5. Все пак болезнените усещания, ако не и анестезия, имат мястото, когато се извършва микропигментация на веждите.
 6. Този вид постоянен грим за вежди е достъпен далеч всички, тъй като има противопоказания за неговото прилагане.
 7. След процедурата трябва да се осигурят “нови” вежди подходяща грижа, която ще повлияе на образа и ритъма на живота – те ще имат кратко време и леко, но ще се променят.
 8. Ако не харесвате резултата от микропигментацията, разочаровам, ще бъде далеч от идеал, боята ще трябва да се почисти с използване на лазер, който е много скъп.
 9. Месец по-късно ще трябва да се върнем в салона за корекция.
 10. Бъдете готови за неуспешно микропигментация, когато след един месец няма да остане никаква боя върху веждите (особено често това се случва след пръскане). И се оплакват на господаря Този случай е безполезен, защото той ще обясни този тъжен факт индивидуални особености на кожата.

Сравнителен анализ на предимствата и недостатъците Микропигментацията на веждите ще позволи да се направят съответните заключения дали да вземе решение за такъв постоянен грим. Предварително запознаване с всички минуси ще се отърве от твърде високи надежди и настройване на реални резултати. За да разберете най-сетне дали имате нужда от тази процедура или не, помогнете разбират списъците с индикации и противопоказания.

Проблем с цената. Разходи за Микропигментацията на веждите зависи от техниката на процедурата (например, микробладингът не е толкова скъп, колкото пръскането). И така, какво ще трябва да плати за 1 сесия от 4 500 до 15 000 рубли.

Силните и слабите страни на процедурата

Показания и противопоказания за микропигментация

Не съм сигурен дали имате нужда от процедура за микропигментация вежди и дали ще навреди на вашето здраве? В този случай Внимателно прочетете какви показания и противопоказания за да съществува.

Показания

 • Редки, слабо растящи косми;
 • вродена асиметрия на веждите;
 • плешиви петна;
 • загуба на вежди след наранявания, операции, химиотерапия, заболявания;
 • твърде къси косми;
 • козметични дефекти под формата на белези, белези;
 • блед цвят, който изисква редовно боядисване;
 • непокорни косми, които постоянно излизат от общата линия.

Противопоказания

 • Много големи белези;
 • свежи кожни лезии;
 • акне, акне в веждите;
 • алергични към инжектиран пигмент;
 • отслабени, тънки косми, които първо се изискват за лечение;
 • заболявания на кръвта;
 • хормонална нестабилност по време на сексуални периоди зреене, кърмене, бременност, менструален цикъл, менопаузата;
 • склонност към келоидни белези;
 • диабет;
 • възпалителни процеси;
 • треска;
 • епилепсия;
 • кожни заболявания в периода на обостряне.

Ако игнорирате противопоказания микропигментация на веждите, странични ефекти и усложненията ще бъде много трудно да се избегнат. По-специално, налични болестите ще се влошат, а състоянието на клиента може драстично се влошават. Така че, след като дойде в салона, не забравяйте да кажете на капитана всички подробности за неговото здраве, за да може да ви отведе навреме спрете, ако не можете да изпълните тази процедура.

Необходимо е да знаете! Списък на противопоказанията за Микропигментацията на веждите е много условна, тъй като тази процедура се отнася до новости и изследвания върху последиците за много малко здраве беше изразходвано. Най-вероятно ще бъде постепенно допълнени и подобрени.

Кога да се направи микропигментация на вежди

Как е процедурата

Няма техника за микропигментация на вежди Това предполага. За учителя, разбира се, той е много дълъг и труден. работа, към която той трябва да се отнася с цялата отговорност. от клиентите се нуждаят само от търпение за тези 1-1.5 часа, докато оцветяването е направено.

 1. Комуникация с капитана за крайния резултат от микропигментацията, това, за което мечтаете: сянка, форма, корекция на дефекти.
 2. Идентифициране от козметолог на три фактора: тип кожа, присъствие противопоказания, склонност към алергия към пигмент.
 3. Рисуване на формуляр.
 4. Избор на цвят.
 5. Лечение на кожата с дезинфектант.
 6. Местна анестезия с паста.
 7. Рисуване на косми.
 8. Корекция.
 9. Лечение на вежди с лечение на рани и антисептично действие наркотици.
 10. Използването на “фиксатори” сянка за траен ефект.

Много жени питат дали могат микропигментация на вежди у дома. Експертите категорично се противопоставят на това, тъй като това процедурата включва въвеждането (макар и повърхностно) в слоевете на кожата. При неправилни пробивания, неспазване на дозите пигмент, нестерилност, игнорирайки противопоказания да доведе до тъжни последствия.

Това се случва и това. Инструмент, чрез който Извършва се микропигментация на вежди, снабдена с фини игли или микроплаките, които лесно могат да наранят кожата. Поради това, Момичетата с бледи, леки вежди след процедурата може да останат малки драскотини, които скоро заздравяват.

Грижи се за веждите след процедурата

Грижа за веждите след микропигментация

Всеки, който е решил на тази процедура, трябва да знае това след това Необходима е микропигментация на вежди пука.

 1. През деня – не докосвайте веждите, не използвайте козметика в тази област, не се мият.
 2. В рамките на 3 дни след размазване на веждите, зарастването на раните антисептични лекарства, по препоръка на лекар. Например Пантенол.
 3. Вие не можете да скъсате и разчесайте получената кора, за да не го направите оставиха белези.
 4. В рамките на 2 седмици – не кора, не ходят на басейни и баня.
 5. През месеца – не слънчеви бани и не ходят в солариума.
 6. Направете редовни корекции.

Това представлява ръчното микропигментация. вежда – много популярна и търсена процедура в салона. Това е така се отнася до постоянен грим, не е само различен ефективност, но преди всичко – относителна безопасност (от. t в сравнение с татуировката, например). Днес в тенденцията – дебел обем вежди, и те могат да бъдат създадени с помощта на този уникален процедури, дори ако по природа са тънки, бледи и рядкост. Бъдете винаги на върха на модата – бъдете красиви и неустоим.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: