Отлепете вежди: защо се случва и как премахване на този проблем

Ще ви кажем какво да правите, ако веждите ви се люлеет: защото започнаха да откриват и елиминират възможните причини, да определят свързани симптоми, могат да се предприемат редица мерки независимо, някои лекарства за лечение ще бъдат предписани от лекар, използвайте домашно приготвени народни средства.

Съдържание:

 • Причини за лющене на веждите
 • Свързани симптоми
 • Какво да правите, ако веждите с люспи?
 • Начало средства за пилинг вежди

По време на живота, горният слой на епидермиса се влияе най-много различни фактори постепенно се актуализират. Особено интензивно процесът на замяна на стари клетки с нови се извършва на лицето и главата, тъй като те са постоянно изложени на различни стрес – активни използване на козметика, атмосферни явления и др. не забелязва, защото парчетата от отделена кожа са просто микроскопичен. Докато поради някаква неизправност ще има масирано изчезване на частици от епидермиса. особено неприятно е, когато веждите са люспести, защото белите части кожата се забива в тях и изглежда много неестетична. Първа задача в. T В този случай разберете причината.

Защо люспите с люспи

Причини за лющене на веждите

Преди да посетите лекаря, опитайте да разберете сами Защо да люлее вежди във вашия случай. Ще трябва анализирайте всичко: започвайки с това, което ядете и завършвайки козметика, която активно използвате. Причинява лющенето на кожата, локализирана в тази конкретна част на лицето, може да се дължи както външни фактори, така и вътрешни. Какво би могло да бъде?

 1. Процедура за салон. Често веждите с люспи след татуиране, защото тялото отхвърля инжектира под кожата пигмент. Затова е важно първоначално да се тества алергична реакция.
 2. Алергия към козметиката. И може да бъде не само постоянна боя за вежди или молив, че вие боядисвайте ги ежедневно. Някои обичат да използват банята много пяна, гел или сол – всичко това може да бъде предизвика тежко лющене на веждите.
 3. Лято. Да, да, това е през лятото за много хора. веждите започват да се отлепят. И много често това се случва с онези, които заминават за морето. Причината е ултравиолетовата и солената вода.
 4. Никотин и алкохол. Винаги сте пушили и отдавал се на вино, но веждите не се бе лишили преди? Но всичко някога започва. Алкохолът и никотинът провокират интоксикацията на тялото е незабележима за хората, но за кожата истински стрес. Под тяхното влияние, тя застарява, бръчи, зачервява, изсъхва и се лющи.
 5. Сух въздух Ако не се овлажнява, а не да излъчвате въздуха в помещението, в което сте постоянно дисбалансът на епидермиса изсъхва, сърби и пилинг.
 6. Неправилно хранене. Снек в движение? Предпочитате ли бърза храна за домашно приготвени ястия? Не помня кога за последен път сте използвали витамини? В този случай нищо изненадайте се, че веждите ви се отлепят – изглеждате така ям.
 7. Тежко заболяване, което по някакъв начин е свързано с кожата: себорея, псориазис, демодикоза, гъбична инфекция, инфекция.
 8. Психичната нестабилност: двойка е достатъчна седмици, за да поддържат нервните клетки на границата – и да се лющят ви се предоставят вежди. Стрес, нервен срив, депресия – всичко това уврежда състоянието на кожата.
 9. Ухапванията от насекоми също могат да причинят това. беда.

Сега знаете защо кожата се отлепва. вежди: различни фактори могат да допринесат за това. Може би дори не знаехте, че една или друга причина може да доведе до такова неприятно явление. Но кожата е лакмусов тест, което отразява много процеси, протичащи в тялото. Анализирайте проблема и се опитайте да разберете какво се е случило вашия случай. Ще ви помогне да направите правилното заключение симптоми.

Знаете ли, че – прахът в стаята е 50% състои се от малки мъртви епителни частици?

„Свързани

Масаж вежди ще им помогне да дебел.

Разнообразни домакински маски за вежди: //beautiface.net/brovi-resnitsy/maski-v-domashnix-usloviyax.html

Свързани симптоми

Веждите могат да се отлепят по различни начини. Инспектирайте ги внимателно, определя местоположението на проблема и списъка на свързаните симптоми. Това ще позволи по-точно да се определи причината за явлението, и това означава да започнеш лечението по-бързо.

Къде точно са веждите люспести?

 • Под вежда

Ако се отлепи под челото, може да е демодекоза. Погледнете ресничките си – в този случай, кърлежът ще бъде те са заразени. Втората причина е алергична реакция към козметика. Ако често използвате сенки за очи, проверете ги. за срок на годност или замяна с други.

 • Между веждите

Ако лющенето между веждите (носа), най-често нищо няма нищо страшно в това. Малка ухапване от насекоми увреждане, контакт с кожата на това място с някакво дразнещо действие алерген – ето списък на това, което може да се случи. Основното нещо не е чешене, правене на лосиони – и всичко ще мине.

 • Над веждите

Много по-трудно е да се определи причината, поради която кожата се лющи вежди, тъй като причината може да бъде всеки фактор, описан в предишен раздел. Въпреки това демодекозата и реакцията на козметиката в това случай имат много малък шанс.

 • Около вежди

Ако кожата се люлее в близост до веждите, то най-вероятно е реакция климатични условия: силен вятър, скреж, ултравиолетово, морско сол. Кожата не издържа на такъв стрес.

Какво да правим при пилинг на вежди

Какво още се разбива с вежди?

 • Челото и веждите

Челото и веждите често се отлепват, а останалата част от лицето не е засегната. В този случай е силно препоръчително да посетите дерматолог, който трябва да направи остъргване на гъбата. без Лечението с наркотици тук не е достатъчно.

 • Нос и вежди

В същото време веждите и носът могат да се отлепят – особено крилата му, от които кожата може да падне само люспи. Най-често това се случва, когато имате настинка, когато често трябва да се покажете и нарушава кожата. Бродовете междувременно реагират на студ десквамация. Също така, ако имате тип мазнини или комбинация Т-зоната винаги е проблем, няма нищо изненадващо: себорея – причината за вашето страдание.

 • глава

Ако веждите и главата се отлепят, причината може да бъде елементарна. пърхот, който също трябва да се бори с всички видове означава.

 • ушите

Ако веждите и ушите се люшкат, най-често причината става гъбично заболяване. Ако е съпроводен със сърбеж уникално джаджи и маски няма да помогнат. Препоръчително е спешно да продължите консултация с лекар, за да се избегнат усложнения.

 • клепачите

Ако веждите и клепачите се люспеят, проверете за демодикоза. ако нищо няма да бъде открито – може би проблем в козметиката. Опитайте за известно време да не използвате сенки и козметика молив.

Какви симптоми придружават лющенето на вежди?

 • сърбеж

Ако веждите са сърбящи и люспести, потърсете причината алергии или гъбични заболявания. И двата случая изискват лекарствено лечение. Въпреки че в първия случай на възстановяване не е така да се постигне, без да се елиминира от живота дразнещото вещество-алерген.

 • хиперемия

Много често лющенето на веждите е придружено от външния вид червени петна някъде в тази област на лицето. Това е така може да бъде реакция на ухапване от насекомо, нараняване или все едно алергична реакция.

Ако веждите ви започнаха да се отлепят, не забравяйте да платите внимание към свързаните симптоми: къде е локализиран, кои области лица и глави също страдат, ако има зачервяване, петна и сърбеж. всички Това ще ви позволи да определите по-точно причината за това, което се случва. Във всеки Ако процесът е много силен, по-добре е да поискате помощ. специалист. У дома народни средства и самолечение не винаги работи. Наркотиците в този случай много по-предпочитано.

На бележката. Мисля, че сте отлепени само вежди, защото останалата част от лицето на пилинг огнища не? Точно в това място са фиксирани мъртвите частици на епитела. косми и не може да отиде никъде – така че изглежда, че това Проблемът засяга само веждите.

Какви други знаци придружават десквамацията

Какво да правите, ако веждите с люспи?

И така, какво да правите, ако вежди са с черупки? Вече разбрахме възможни причини и свързани симптоми на проблема. Сега най-важното в този случай се елиминира причиняващият фактор тази ситуация. Без това ще продължи лечението. в канализацията, тъй като тя само ще маскира болестта за известно време. Паралелно с лечението на основното заболяване може да се използва следните методи за отстраняване на парчетата от веждите обелена кожа.

 1. Не извършвайте никакви салонни процедури с вежди.
 2. За известно време да откаже декоративна козметика (тонална крем, спирала, козметичен молив, сенки за очи и др.).
 3. Проверете средствата за измиване: дали е изтекъл възможности за замяна с други.
 4. Когато излизате навън, нанесете предпазен крем върху веждите си spf филтър
 5. Ограничете контакта с морска сол и белина (плувен басейн).
 6. Изключете от диетата алкохол, бързо хранене, кафе, сода.
 7. Придобийте воля и се откажете от пушенето.
 8. Изпийте витамините.
 9. Проверява се за вътрешни болести и се подлага на курс лечение.
 10. Ухапвания от насекоми, третирани със специални дезинфектанти Средства – може да бъде разтвор на обикновена сода за хляб.
 11. Избягвайте стресови условия.
 12. Навлажнете въздуха в помещенията, където се намирате.
 13. Ако се предписват алергии антихистамини (диазолин, супрастин, тавегил и др.).
 14. Ако се открие гъбичка, ще са необходими противогъбични мазила.
 15. Ако започне демодекоза, лекарят може да предпише антибиотици.

Сега знаете какво да правите, ако кожата на веждите се отлепи: разберете причината, отстранете я, омекотете кожата, ако е необходимо – посетете лекар. Тя ще идентифицира по-точно проблема и може да възложи лекарствено лечение, което е много ефективно. В допълнение, обикновената домашна работа помага много добре в тази област. маски за лице.

Полезни съвети. Нищо такова не омекотява люспестата кожа като масла. Смажете болните веждите преди лягане – състоянието им значително ще се подобри.

Домашни рецепти за лющене на вежди

Начало средства за лющене на вежди

Забележете, че кожата на веждите се отлепва? Дори ако причината не е така определено, и да отидеш на лекар по някаква причина е невъзможно в близко бъдеще започнете да изяснявате всички обстоятелства прилага домашни средства, които омекотяват кожата и се борят с пилинг.

 • Тоник за мед

Медът се нагрява във водна баня, смесва се с обикновена вода равни пропорции. Оказва се медицински и козметичен мед вода, предназначена за грижа на люспеста кожа. ако ежедневно го измийте, проблемът ще изчезне.

 • Овлажняваща маска

Смесете една супена лъжица овесена каша в млякото с чаена лъжичка мед. Преди нанасяне върху веждите добавете чаена лъжичка нерафинирано зехтин.

 • Мека пилинг

Смесете утайката от кафе (1 супена лъжица) с пулпа от краставица (1 една чаена лъжичка). След измиване в кръгови движения Масажирайте люспестите вежди и изплакнете.

 • Козметични маслени пакети

Разглеждат се най-ефективните в борбата с пилинг вежди козметични масла от гроздови и кайсиеви ядки, бадеми, праскова, житняк. Те се смесват в равни пропорции и Нанесете върху веждите преди лягане всеки ден в продължение на 10 минути.

 • Подхранваща маска

Овесена каша (супена лъжица), смесена с настъргани моркови, разреден с мляко. Млякото може да бъде заменено със сок от краставици жълтък и моркови – картофи.

 • Омекотяваща маска

Смесете пюрето от краставици (отстранете семената от него) с кефир (само с ниско съдържание на мазнини) до желаната консистенция.

Ако веждите ви започнаха да се отлепят, не я оставяйте. явлението гравитация и изчакайте, докато всичко върви само по себе си. Най-много правилното решение е да се свържете с дерматолог или трихолог ( последното – ако кожата на главата се отлепи с веждите). Разбира се, вие сами трябва да се опитате да откриете истинската причина защо се случва това. Анализирайте всичко: начин на живот, хранене, козметика. Без да се елиминира провокиращият фактор, болестта ще бъде справянето е много трудно. Започнете лечението на същия ден като открил проблем – той няма да го изпълни своевременно лек.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: