Вежди сърбеж: какво да правя, ако сърби зле и как да разберете причините за това явление

Полезни съвети за това, какво да правите, ако се притеснявате за сърбеж на тежки вежди: защо те могат да сърбят, да преглеждат възможните причини, да идентифицират допълнителни симптоми (когато сърбят, не се лющи и т.н.), списък на домашни и лекарствени противозъртящи лекарства (билки, мазила, гелове, балсами).

Съдържание:

 • Защо сърбежните вежди?
 • Симптомите на сърбеж на веждите
 • Какво да правите със сърбеж на вежди?
 • Домашно лечение

Под влияние на различни фактори в кожата може да се раздразни нервни окончания, причиняващи непоносим сърбеж. Причините могат да бъдат както вътрешни болести, така и външни обстоятелства. особено неприятно, когато това се случи с лицето. Например, силен сърбеж на веждите ще доведе до надраскване, подуване, зачервяване и дори загуба косми. Те сърбят толкова много, защото го правят. защитна бариера и абсорбира всички прах и мръсотия атмосфери, които увеличават дразненето на кожата. И ако добавите това е и постоянното нарастване на космите, става ясно защо тази част от лицето е най-предразположена към това нещастие. Време е да разбера защо се случва това и как да се справим с него.

-

Защо сърбежните вежди?

Както показва практиката, причините за сърбеж на вежди може да бъде най-разнообразна. Може да е салон процедури, извършени наскоро в тази част на лицето Помни какво трябва да правиш с вежди последните две седмици? Татуировка? Mikrobleyding? Оцветяването? Всички може да предизвика дразнене.

 1. Татуировки. Малцина, които решават за това процедурата, тъй като мястото е много болезнено. И веднага след това Обривът и сърбежът на татуировката на веждите са много често срещано явление. Това е кожа реагира на въведения чужд пигмент. Това обикновено се случва освен ако не е извършено изпитване за толеранс и. t алергични към инжектирания пигмент или поради неопитност магьосник.
 2. Татуировка. Много често първата седмица сърбеж татуировка на вежди, а именно – корички, образувани след процедурата. Това е така да се подготви естествен процес. който и да е Зарастването на рани изисква регенерация на тъканите, която е придружен от сърбеж. Само за коричките след татуировката, която трябва да бъде в състояние да грижа.
 3. Mikrobleyding. По същата причина, сърбеж вежди след микробладинг. Тук просто трябва да напишете търпение и издържат тези 5-7 дни, докато кора падне. Ако не не е гарантирано, че няма да попадне в микроранките инфекция. Ако коричките не паднат от самите себе си, но неволно сте ги издърпали поради силно сърбеж, по-добре е веднага да се свържете с капитана, така че той дезинфекцирана чесана повърхност.
 4. Оцветяване. Често след това сърбящи вежди живопис, защото е – една от най-обичаните от жените процедури. Искам да променя изображението, да изглежда стилно и със светлина или бели вежди е невъзможно. Но броят на цветовете за това част от лицето сега – огромна сума. Но първо се научи проверявайте всеки инструмент, а не дали ще ви причини алергия.
 5. Хена. Особено често се срещат вежди след къна. Въпреки факта, че всеки го смята за естествен компонент (това е така има), той е много силен в ефектите си върху космите и кожата, поради това често причинява дразнене под формата на обрив, зачервяване и непоносим сърбеж. И къната се използва не само когато оцветяване на веждите у дома, но и в салоните biotatuazha.

Понякога вътрешните фактори провокират фактори. заболяване. В 80% са кожа, но и други патологии причинява силен сърбеж на веждите. Ако сте сигурни със здраве вие сте добре, може би просто не знаете всичко за вашето организъм. Така че, ако веждите ви са сърбеж – силно Препоръчваме Ви да се подложите на допълнителен медицински преглед.

Причини за затъмняване на челата

 1. Кожни заболявания: себорея, псориазис, гъбична инфекция, демодикоза, инфекции.
 2. Онкология.
 3. Психични разстройства: стрес, емоционално пренапрежение, нервни сривове, депресия.
 4. Всяка патология на кръвоносната система.
 5. Заболявания на храносмилателния тракт: отравяне, интоксикация, чревни нарушения, гастрит, киселинност стомах.
 6. Алергия.

Да, и външните обстоятелства често принуждават нервните окончания раздразнена кожа. Може да е климат, температурни условия, условия на работа, въздух в атмосферата и много други. Опитайте се да анализирате начина си на живот: какво може да причини вежди?

 1. Лято. Това е по това време на годината, че най-много хората започват да драскат веждите си. Особено тези, които почивка на морето. Причините за сърбеж са солена вода и ултравиолетова.
 2. Никотин и алкохол. Дори и да сте ваши животът се пушеше и пиеше, но веждите не се сърбеха преди, а именно Никотинът и алкохолът през цялото това време отровиха тялото. Веднага след това ще има търсене на вредни вещества – нервните окончания на кожата могат започнете да се ядосвате буквално във всяка част на тялото. А веждите не са изключение.
 3. Сух въздух Може да започне кожата на веждите сърбеж поради нарушаване на водния баланс, ако е рядко да се овлажнява и излъчете въздуха в помещението, където сте най-много време.
 4. не правилно хранене. Веждите могат Реагирайте сериозно сърбеж върху продуктите, които сте използвайте го. Ако сте на суха храна и бързи храни със сода – Бъдете сигурни: причините са във вашата диета. Ще трябва започнете да ядете правилно, в противен случай можете да загубите вежди.
 5. Ухапванията от насекоми са едни от най-големите често срещани причини за сърбеж на вежди.

Ако можете да разпознаете защо веждите ви са сърбежи, това ще гарантира, че можете да преодолеете това непоносим сърбеж. Ако ви е трудно, помогнете повече симптоми, които ви казват какво може да е случаят.

Това е интересно. Има народни знаци, разказват какви сърбящи вежди. Така че нека Нека видим защо това се случва в различни дни от седмицата. Лява вежда сърбеж в:

* понеделник – клюки;

* Вторник – недоверието на властите;

* Сряда – трудности при документирането;

* Четвъртък е нежелано пътуване (може би бизнес пътуване);

* Петък – среща с неприятна жена;

* Събота – упорита работа;

* възкресение – не е добра сделка.

Защо сърбят вежди

Какво да правите, когато разделяте веждите, за да избегнете белег: //beautiface.net/brovi-resnitsy/rassechenie-brovi.html

Защо болките на веждите и това, което можете да направите, ще намерите в здесь>>.

Симптомите на сърбеж на веждите

Обикновено сърбежът на веждите не се ограничава само до желанието. разчесайте това място. Появяват се множество други неприятни симптоми че тялото не е наред. Може да бъде пилинг, зачервяване и косопад. Всеки от симптомите ще ви стане помощник при определяне на първопричината. В допълнение, дерматолози има така наречената “карта на лицето”, на която отговаря всяка точка за работата на някакво вътрешно тяло. Така че опитайте наблюдавайте точно къде е сърбежът на челото и дали е ограничен този сърбеж е само тази част от лицето.

Къде са надраскани веждите ви?

 • Над веждите

Ако имате сърбеж над веждите си, определено можете да изключите демодикоза и реакция към козметиката за очите. Обикновено и челото е засегнато. И така, какво Струва си да се мисли за гъбична инфекция, пърхот, неправилно хранене. Ако надраскате веждите си много, но косми сърбеж не засяга, по-добре е да не се самолечение и потърсете помощ от лекар.

 • Под вежди

Всичко е много по-лесно, ако сърби под веждите, защото в това случай на шампиони сред причините е демодекоза (тогава засегнати и непоносимо започват да сърбят повече реснички) или реакция към козметика за клепачите. Когато демодекозата трябва да отиде лечение от офталмолог. А в случая с козметиката ще има да преразгледа и замени с нови инструменти.

 • Между веждите

Ако сърби между веждите, може да е ухапване от насекоми, алергичен контакт с кожата или нараняване. Най-често след медицински лосиони всичко отива за кратко време.

Какво сърби с веждите

Кои части от лицето са сърбящи?

 • мигли

Ако ви удари сърбеж вежди и миглите, това е в 80% от случаите блефарит. или демодекоза. Отидете веднага при офталмолог.

 • очи

Същите причини могат да проработят, ако сърбящите вежди и очи но са необходими допълнителни изследвания. Често се случва ако използвате изпуснати вежди козметика, която причинява дразнене на кожата и случайно падане върху лигавицата очите, предизвиква конюнктивит.

 • клепачите

Ако сърбеж вежди и клепачите, потърсете причината в козметиката за тях зони. И най-често става очен крем.

 • нос

Ако сърбежните вежди и носа са провокативни фактори алергии или хрема, както и мазна кожа на лицето, в която Т-зоната винаги е проблем.

 • чело

Ако имате силен сърбеж по челото и веждите, проверете за наличието на гъбично заболяване.

Съпътстващи симптоми на сърбеж

 • белене

Ако в същото време усещате сърбеж и люспести вежди, В повечето случаи това е или алергия или гъба.

 • червенина

Ако веждите са червени и сърбящи, може да е ухапване от насекоми, лека травма, алергична реакция. И, разбира се, защото че не можеш да го издържиш и все още разчесаш сърбеж.

 • отпадане

Много по-сериозно, ако веждите са сърбеж и падат: обикновено се дължи на неправилно функциониране на вътрешните органи. Така и без медицински преглед ще бъде трудно да се идентифицира с вас всъщност се случи.

Много млади дами погрешно обвиниха сърбеж в веждите козметика или алергии и не се занимават с този въпрос до докато проблемното място бъде изпържено до кървяща кора. Не внасяте въпроси в това. Не забравяйте да идентифицирате основната причина и опитайте се да се отървете от него. Междувременно похарчи дейности за облекчаване на сърбежа.

Любопитен факт. Сега нека Нека да видим какво се дразни дясната вежда в дните от седмицата:

* Понеделник – неочакван поток от пари;

* Вторник – зачеване на дете;

* Сряда е добра сделка;

* Четвъртък е приятна изненада;

* Петък – среща с хубав човек;

* Събота – добра покупка;

* Възкресение – шанс за кариерно израстване.

Съпътстващи симптоми

Какво да правите със сърбеж на вежди?

Така че нека да видим какво да правим, ако веждите ви са сърбежи: как за облекчаване на непоносимо сърбеж, така че все още да не се разресва проблемната област повече? Няколко полезни съвета ще ви помогнат да преживеете това неприятно период без последствия:

 1. Идентифицирайте провокиращия фактор и го отстранете.
 2. Консултирайте се с дерматолог за помощ.
 3. Не мийте вежди. Позволява се леко да се търка. върховете на пръстите или леко натиснете с дланта.
 4. Овлажнява емолиенти за вежди.
 5. Да се правят студени компреси. Можете да приложите козметичен лед с противовъзпалителни билки (невен, лайка, кора дъб).
 6. Не мийте с гореща вода.
 7. Не използвайте сапун.
 8. Използвайте противосърбежни средства: бороментол, ментол масло, Bom-benge, Nezulin, D-пантенол, гестан, тридерм, Фенистил-гел, Sinaflan, Psilo-балсам.
 9. Променете грима за по-добро и по-свежо, за предпочитане хипоалергенни.

Ако веждите ви сърбят, не забравяйте да ги слушате тези съвети. Ако решите да използвате антисухото фармацевтични мазила, по-добре е първо да се консултирате с специалист, защото винаги има много лекарства противопоказания и особености на приложението. Като алтернатива можете предлагат домашни средства.

Хората подписват. И двете вежди също не сърбят. само всеки ден от седмицата:

* Понеделник – предложение за брак;

* Вторник – спечелване на лотарията;

* Сряда – сключването на сделка;

* Четвъртък – измама от близки;

* Петък – разочарование в приятел;

* Събота – щастлива дата;

* възкресение – успех във финансовите дела.

Как да се отървем от сърбежа на веждите

Лечението на сърцето на веждите

Фолк средства срещу сърбеж могат да бъдат използвани в случай, че ако сърбят вежди. Няколко пъти на ден до засегнатото място Необходимо е да се направи лосион или компрес от следните продукти:

 1. Сода за печене.
 2. Овесени ядки.
 3. Билки: мента, маточина, връв, лайка, невен, алое.
 4. Авокадо.
 5. Мед.

Не можете да хвърлите ситуацията на дрейф, ако веждите ви са много сърбящи: с необходимо е да се борите със сърбежа. Първо трябва да опитате разберете причината за тази неприятност и след това с нея провокиращ фактор за отстраняване и придружаващи симптоми. Някои полезни съвети и домашни средства с лечебен ефект. ще ви помогне да се отървете от проблема.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: